Рано тази сутрин на пищна церемония в The Beverly Hilton

...
Рано тази сутрин на пищна церемония в The Beverly Hilton
Коментари Харесай

Епичната военна драма „1917“ на Сам Мендес спечели „Златен глобус“ за най-добър филм и режисура

Рано тази заран на обилна гала в The Beverly Hilton хотел в Холивуд, Калифорния, бяха връчени 77-те награди на задграничната преса в Холивуд – „ Златен глобус ”. С влиятелната статуетка в две от най-важните категории – за постановка и за най-хубав филм - драма, се окичи забележителният боен епос 1917 на носителя на „ Оскар “ Сам Мендес (007: Координати Скайфол, Снайперисти, Американски прелести).

В своята тирада Сам Мендес показа, че се надява хората да видят кино лентата на огромен екран „ по метода, по който е умислен и изработен да се гледа “. И в действителност, 1917 предлага впечатляващо кинематографично прекарване, чиято мощ може да бъде почувствана в цялостна степен единствено в киносалона. Мендес, дружно с виртуозния оператор и притежател на „ Оскар “ Роджър Дийкинс (007: Координати Скайфол, Блейд Рънър 2049) снимат кино лентата с илюзията за един-единствен нескончаем кадър, в който историята е разказана в действително време – събитията са пресъздадени и протичат за феновете със същата скорост, с която се изживяват от героите във кино лентата.

Това оказва помощ за по-цялостното потапяне на публиката в действието и чувството, че са в окопите дружно с бойците. 1917 e по едно и също време красива и жестока история за другарство, чест и жертвоготовност, разкриваща малко позната страна на един от най-големите и тежки военни спорове в историята на човечеството. Действието ни води в разгара на Първата международна война, когато двама млади английски бойци, Скофийлд (Джордж МакКей) и Блейк (Дийн-Чарлс Чапман), са натоварени с осъществяването на видимо невъзможна задача.

В конкуренция с времето те би трябвало да навлязат надълбоко във вражеската територия и да доставят известие, което ще предотврати стотици бойци, измежду които е и родният брат на Блейк, да попаднат в гибелен капан, квалифициран от германците. Освен младите Джордж МакКей и Дийн-Чарлс Чапман, във кино лентата вземат участие още звезди от ранга на Колин Фърт, Бенедикт Къмбърбач и Марк Стронг, както и потвърдили се имена като Ричард Мадън, Андрю Скот, Даниел Мейс, Ейдриън Скарбъро, Джейми Паркър и други Освен режисьор Сам Мендес е продуцент и създател на сюжета дружно с Кристи Уилсън-Кернс (Penny Dreadful). Сред останалите продуценти са Пипа Харис (Пътят на измененията, Away We Go), Джейн-Ан Тенгрен (The Rhythm Section, Спектър), Калъм МакДугал (Мери Попинз се завръща, 007: Координати Скайфол) и Брайън Оливър (Рокетмен, Черен лебед).

Връщаме се в 1917 на 24 януари единствено в кината.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР