Рано тази сутрин бившият главен редактор на в.Дума Юрий Борисов

...
Рано тази сутрин бившият главен редактор на в.Дума Юрий Борисов
Коментари Харесай

Бившият главен редактор на в.Дума арестуван и обвинен в шпионаж. На разпити привикани и членове на Русофили

Рано тази заран някогашният основен редактор на в. " Дума " Юрий Борисов е бил задържан в дома си. Това заяви " Дума ", като се базира на сведения от брачната половинка на Борисов, журналистката Дора Чичкова. В дома е бил осъществен и обиск, а от връченото определение за претърсването, ставало ясно, че задържането на Борисов е по отношение на дело, формирано на 3 юли 2019 година по член 105 от Наказателния кодекс. Той гласи, че който се сложи в услуга на непозната страна или на непозната организация, с цел да й служи като разузнавач, се санкционира с отнемане от независимост от 5 до 15 години, разяснява изданието.

Журналистът, който в този момент е един от секретарите на Националното придвижване " Русофили ", е бил отведен за разпит в спецпрокуратурата с белезници, потвърдиха за ДУМА очевидци. При обиска, от вкъщи на Борисов са били  конфискувани са компютри и разнообразни документи. Съпругата на Борисов декларирала още, че той не е в положително здравословно положение, защото преди дни получил сърдечна офанзива. Малко след 18.30 часа през днешния ден Юрий Борисов е бил освободен без да му бъде предявено обвиняване.

По информация на в. " Дума " обиски са осъществени също по този начин в дома и офисите на ръководителя на " Русофили " Николай Малинов и неговата брачна половинка. Сутринта Малинов е трябвало да взе участие в предаване по бТВ, само че не се е явил в студиото.
Зам.-председателят на НД " Русофили " Владимир Чучуев е разказал пред " Дума ", че рано сутринта в профилираната прокуратура е била извикана в качеството си на очевидец основният секретар на придвижването Кристина Иванова. За разпити са били привикани още зам.-председателят на " Русофили " Милен Чакъров, почетният ръководител Енчо Москов, проф. Ваня Добрева, член на Народно събрание на Българска социалистическа партия, други членове на Изпълнителното бюро на организацията.

Все още няма публично удостоверение от прокуратурата на информацията за ареста и разпитите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР