Рано тази сутрин българското знаме се развя в Ню Йорк

...
Рано тази сутрин българското знаме се развя в Ню Йорк
Коментари Харесай

Българин пробяга най-дългото състезание в света

Рано тази заран българското знаме се развя в Ню Йорк от Тодор Димитров – „ Ел Капитан “. Той приключи най-дългото съревнование в света „ Шри Чинмой Себенадминаване 3100 благи “ за 51 дни 17 часа 8 минути 38 секунди, стана един от 44-те бегачи, приключили надпреварата през 20 годишната му история, и се класира на 40-то място. Само 6 дни преди края, Тодор беше на място, на което никой бегач не желае да бъде на този стадий от надпреварата.

Той имаше закъснение от 32 благи или 51,5 км, само че не щеш ли той влезе в конкуренция с времето и волята и съумя да пробяга дистанцията от съвсем 5000 км. В едно от последните си изявленията Тодор споделя „ Когато приключа, се надявам да осъзная всичко, което се е случило.” Очакваме Тодор Димитров да се завърне на Родна земя на 12 август, с цел да опише своя героизъм да бъде 44 в света света съумял да изтича надпреварата - едно доказателство за удивителната природа на индивида, за неговия безграничен капацитет.

В своята тирада зам. шефът на надпреварата Сахишну Шчезиул поздравява Тодор Димитров с думите: „ От името на Шри Чинмой маратон отбор, на твоите фенове от целия свят и изключително от България, сърдечно те поздравяваме. Благодарим ти, че пристигна и ни подари с наличието си в това съревнование и ти пожелаваме още доста триумфи. “

Тодор Димитров е втория българин, който се изправя пред този героизъм. Шопан - Цветан който е съумял да покрие дистанцията 3 пъти от 8 опита, през 2005, 2006 и 2018 година, 3100 благи (4 988.96 км) – с най-хубав резултат от 50 дни 13 часа 48 минути (2006г), което е народен връх.

Състезанието „ Шри Чинмой Себенадминаване 3100 благи “, се дефинира като една от най-трудните, биологично невъзможни прояви за устойчивост. Външните провокации пред които се изправят бегачите са, че те бягат в кръг в продължение на 52 дни без спиране, износват повече от 15 чифта маратонки и бягат повече от два маратона дневно (60 благи или 97 км), обикалят трасето (тротоара към едно учебно заведение и няколко игрални площадки в Куийнс, Ню Йорк) повече от 5600 пъти. Бегачите се хранят до момента в който бягат, почиват минимално и прекарват допустимо най-вече време на трасето. Състезанието се организира в месеците юли и август, от 23 години насам. Бегачите са изложени с изключение на на голямото натоварване, също и на най-горещите дни от годината, изпепеляващото слънце, както и летните стихии, които не са необичайност.

Основателят на надпреварата Шри Чинмой споделя: „ Ако живеем в сърцето, невъзможното не съществува” и „ Ние всички сме в действителност неограничени, в случай че единствено се осмелим да предизвикаме опциите си и имаме вяра”.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР