Рано сутринта в понеделник ни очаква атрактивно астрономическо шоу -

...
Рано сутринта в понеделник ни очаква атрактивно астрономическо шоу -
Коментари Харесай

Идва „Кървава Луна”: Как да заснемем астрономическото явление?

Рано сутринта в понеделник ни чака атрактивно астрономическо шоу - цялостно лунно затъмнение.

Снимка: bTV

Поне един път в годината от разнообразни елементи на Земята се следи цялостно лунно затъмнение. Причината е подреждането на Слънцето, Земята и Луната в една съвсем права линия. Така светлината, която идва от Слънцето е блокирана от нашата планета и естествения ни сателит навлиза в сянката на Земята. Слънчевите лъчи минават през земната атмосфера и оцветяват Луната в червеникаво-оранжево. Ако времето е уместно, могат да се създадат и впечатляващи фотоси на цялостното лунно затъмнение.
Снимка: bTV

Пригответе смарт телефоните и фотоапаратите си на 21 януари, понеделник, когато в 5 часа и 33 минути сутринта Земята ще стартира да закрива Луната. Час по-късно, в 6 часа и 41 минути сутринта, ще настъпи цялостната фаза на затъмнението. Имате разполагаем 1 час, с цел да наблюдавате и снимате " Кървавата Луна ". Може да извършите и фрагменти с по-дълга експозиция.

Снимка: bTV

„ Възможно е хора, които някъде имат закътан някой остарял, 10-годишен фотоапарат с най-евтиния обектив разполагаем изобщо, без проблеми също ще създадат доста хубави фотоси, в случай че имат или статив, или просто го подпрат устойчиво, тъй че да не мърда през тези няколко секунди, в които ще снимат експозицията”, посъветва Венцислав Крумов, който има опит в снимане на такива астрономически феномени.

Ако съумеете да снимате цялостното лунно затъмнение, изпратете ни фотосите в платформата " Аз, репортерът ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР