Рано сутринта, на днешния 8 март, по тротоарите в София,

...
Рано сутринта, на днешния 8 март, по тротоарите в София,
Коментари Харесай

На 8 март: Розата стигна 15 лв.

Рано сутринта, на днешния 8 март, по тротоарите в София, разминаването бе мъчно поради цветята, изнесени от улични търговци за обмен.

Тези, които не се бяха подсигури авансово с цветя от профилирани магазини, където букети, кошници и цветя в кутия вървят приблизително от 50 до 150 лева та и нагоре, имат опция за бърз вид на подарък от шатрите с цветя, ситуирани на уличните тротоари.

Още преди 8 часа тази заран цветя се купуваха за - майки, баби, дъщери, приятелки и класни ръководителки...

Сред най-търсените цветя бяха розите, зюмбюлите и лалетата. Почти нито едно цвете не би могло да се откри на цена под 10 лева през днешния ден.

Класиката в жанра - розата, даже стигна цена от 15 лева В краен столичен квартал една роза в тази ярко лилава опаковачна хартия с панделка може да бъде закупена точно за тази сума.



Единичната роза, без панделка и целофан, върви по 10 лева Уличните търговци стават по-благосклонни, в случай че вместо една, вземете 3 рози, да вземем за пример. Тогава цената от 10 лева става на 8 лева за цвете.



Зюмбюлите също са друга класика за 8 март, най-често подаряване на майки и баби. Цената на едно такова цвете в саксийка е по 10 лева На места обаче стига и 12 лева



Стръкче зюмбюл, който се оказва най-евтиният вид в днешния ден, върви по 3 лева, а тук-там и по - 4 лева



Лалетата също са на цена сред 10 и 20 лева според от броя. От тях може да се вземат както единични бройки, по този начин и цялостен букет от жълти, розови и оранжеви цветове.



Сред другите " бюджетни " разновидности са дребните саксийки с цветя, които вървят по 12-15 лева

По-големите кошнички с цветя стигат цена от 30 лева.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР