Рано или късно ще се стигне и до това ГЕРБ

...
Рано или късно ще се стигне и до това ГЕРБ
Коментари Харесай

Антон Кутев: ГЕРБ ще предложат коалиция с БСП, отсега казвам – няма да приемем

„ Рано или късно ще се стигне и до това ГЕРБ да предложат коалиция с Българска социалистическа партия, занапред споделям – няма да приемем ”, зарече се депутатът от левицата Антон Кутев пред БТВ.

По думите му предлагането Корнелия Нинова да стане ръководител на Народното събрание и Деница Златева да остане министър по европредседателството при започване на държавно управление „ Борисов 3 ” са били апел за коалиция.

„ Ние не желаеме да влизаме в коалиция с вас ”, обърна се Кутев към ГЕРБ и продължи – „ Това значи, че взимаме избора на хората. Когато ляво и дясно се слеят в едно държавно управление, единствената съпротива остава народът ”.

Според Кутев точно това се е случило с Обединените патриоти и с „ Воля ”, които по време на предизборната акция представяха себе си като опция на ръководството на Бойко Борисов.

„ В момента половината от гласовете, с които ръководи ГЕРБ на процедура са против ГЕРБ ”, разяснява Кутев.

Той насочи рецензии и към изявленията на премиера по време на конгреса по отношение на оградата по границата.

„ Не одобрявам тези изявления на премиера. Защо в случай че Левски може да прескочи оградата, за какво изобщо сте я построили? Била падала оградата, но имало ограда ”, разяснява Кутев.

Според него събранието на ГЕРБ е посочило взор обратно, а не напред. „ Не чух какво ще вършат със опазването на здравето, обществената сфера, стопанската система. Това е конгрес, който трябваше с само да преизбере водача ”, добави той.

На въпрос дали Българска социалистическа партия желае да провали европейското председателство на страната ни, Кутев отговори, че това не е мотив опозицията да не се занимава с Бойко Борисов.

„ Европредседателството не е тук, с цел да може Борисов да покаже какъв брой е популярен. България ръководи по логиката на съглашения на Европейския съюз, което не значи да го използваме, с цел да откраднем най-вече ”, сподели Кутев.

По мотив изявленията на премиера, че в Народното събрание имало депутати, които са наркотрафиканти, Кутев още веднъж прикани Борисов да ги назове с точни имена.

„ Над 60% от изказванията на Борисов са чиста нечиста сделка. Питам кой са наркотрафикантите и купувачите на гласове ”, сподели още веднъж той.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР