Рано е неделя Израел отново отвори контролните пунктове с Ивицата

...
Рано е неделя Израел отново отвори контролните пунктове с Ивицата
Коментари Харесай

Израел вдигна блокадата по границата с Ивицата Газа

Рано е неделя Израел още веднъж отвори контролните пунктове с Ивицата Газа, които блокира при започване на месеца поради ескалацията на напрежението по границата, оповестява Агенция Франс Прес.
контролно-пропусквателен пункт „ Ерез “, през което минават хора, и контролно-пропусквателен пункт „ Керем Шалом “ – за превоз на артикули са отворени и работят обикновено, съобщи представител на звеното към Министерството на защитата, което дава отговор за защитата и контрола на граничните пунктове.
Границата с Газа беше блокирана на 4 май, откакто придвижването Хамас, контролиращо палестинския анклав, изстреля стотици ракети по израелска територия, което провокира ответен удар от страна на Тел Авив, напомня БГНЕС.
4 израелски жители и 25 палестинци починаха при двудневния въздушен обстрел, който завърши в понеделник с краткотрайно помирение. Палестински източници обявиха, че Израел се е съгласил да облекчи продължаващата от десетилетия обсада на анклава в подмяна на мир. Тел Авив не разяснява обществено съглашението, само че в петък подвигна възбраната, наложена на палестински риболовен лодки, плаващи по крайбрежието на Газа.
Според Израел блокадата е нужна, с цел да се изолират ислямистките управници на палестинския анклав – придвижването Хамас, с което страната е водила три войни от 2008 година насам. Според критици обаче поради шепа бунтовници Тел Авив санкционира цялото близо двумилионно население на Газа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР