Рано е да се казва, че това е краят на

...
Рано е да се казва, че това е краят на
Коментари Харесай

Дянков: Рано е да се казва, че това е краят на ГЕРБ

Рано е да се споделя, че това е краят на ГЕРБ. Този коментар направи пред БНР някогашният министър на финансите в кабинета " Борисов 1 " Симеон Дянков. По думите му ГЕРБ ще продължи да е главен фактор в политиката на България:

" Тя е огромна партия и има огромни благоприятни условия. Интересно е какви политики биха предложили, тъй като акцията им беше вяла и без хрумвания за излизане от Covid рецесията и идващата след нея икономическа рецесия ".

Според него тези избори са се отличили с съвсем цялостната липса на нови политики и акцентира, че хората са желали смяна и не е изненада, че влизат нови партии и нови лица в Народното събрание, само че въпросът е накъде ще тръгне страната и какъв брой бързо тези нови партии и хора могат да предложат нови политики.

Дянков беше безапелационен, че страната може да си разреши нови избори:

" Сега е моментът партиите, които влязоха в Народното събрание, до покажат политическа и финансова политика. Трябва да излязат няколко съществени хрумвания, към които да се сътвори коалиция в близкото бъдеще. Новите партии в Народното събрание в този момент би трябвало да кажат кои са трите или петте целта, които желаят да заложат и да вървят напред. В една последваща предизборна акция това е неотложно, не може да се мине единствено с безмълвие ".

Ваксинирането и Планът за възобновяване от пандемията са двете съществени неща, които новото държавно управление би трябвало незабавно да стартира.

По думите на Симеон Данков вотът на българите в чужбина ще се усилва, тъй като на тези избори се е видяло, че той има значение.

Бившият министър на финансите разяснява положение на страна сега, като акцентира, че " не би трябвало да се тормозим, тъй като финанси в страната има ":

" Неоснователни са плашенията, че с още едни избори ще се срути финансовото положение на страната. Това няма да се случи, тъй като България има постоянни финанси. Икономиката крета, само че тя креташе и преди изборите, тъй че едни последващи избори не са причина да се счита, че стопанската система ще пропадне ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР