Рано е да се боим от изкуствения интелект, канабисовата индустрия

...
Рано е да се боим от изкуствения интелект, канабисовата индустрия
Коментари Харесай

Четири урока от Digitalk 2018

Рано е да се боим от изкуствения разсъдък, канабисовата промишленост има голям капацитет и още препоръки за бизнесмени споделиха лекторите на конференцията за цифрова смяна на бизнеса DigitalK 2018. Събитието се организира за седма поредна година и събира на сцената си водещи специалисти от региона на споделената стопанска система, блокчейн, fintech, бъдещето на работното място, добавената действителност и други. Събитието се организира на 31 май и 1 юни в Sofiа Event Center и се провежда от " Капитал " и фондовете NEVEQ и LAUNCHub Ventures.

Канабисът е идващият интернет

В това е уверен Бен Ларсън от Backplane Capital, която влага в бъдещето на канабисовата промишленост. Той подлага на критика всеобщо публикуваните отзиви, че тревата открехва вратата за използването на други опиати и че е нездравословна и рискова.

" През 1995 година доста хора се питаха каква изгода ще има от интернет, ще има ли смисъл, какъв брой ще е огромен пазарът. Канабисът е идващият интернет. Вече виждаме, че ще стане нещо голямо, че ще има роля в доста разнообразни промишлености – дотолкоз, че няма да има една " канабисова промишленост ", ще бъде на всички места ", сподели той и уточни, че към този момент девет американски щата позволяват персоналната приложимост, а 30 са легализирали тази за медицински цели.

" В канабиса има над 200 субстанции с неповторими характерности, които въздействат на тялото по друг метод, и тъй като цялото растение е стигматизирано, те не са проучени, а някои от тях ги има и в други растения. Те също ли са противозаконни ", попита той и уточни, че те могат да бъдат употребени за основаване на нови медикаменти от органически, натурален източник; за козметика; грижа за душевен разстройства; обезболяващи; употребявани в спорта.

Изкуственият разсъдък няма да замести хората...

...поне в идващите двадесет или тридесет години, счита Тенко Николов от SiteGround. " Изкуственият разсъдък може да реши една задача – тази, за която е основан, сподели той, също така към момента се нуждае от доста умни хора, с цел да бъде основан и поддържан. "

Но технологията въпреки всичко трансформира работния развой, уточни Николов, като облекчава ежедневните, повтаряеми задания и освобождава хората да правят по-важна и забавна работа.

Източна Европа има капацитет в груповото финансиране

Половината от акциите за групово финансиране (т.нар. crowdfunding) ще се провалят, въпреки че пазарът се уголемява, предизвести Джоел Хюс от Indiegogo. През 2012 година той е бил на стойност 2.7 милиарда $, а през 2017 година - 35 милиарда $.

В последните няколко години единствено в България са събрани 1.1 млн. $ за 637 плана и това Хюс счита за " доста впечатляващо ". " Особено в Източна Европа груповото финансиране има доста по-голям капацитет ", сподели той и уточни изгодите от този вид набиране на средства – клиентите на процедура заплащат разноските по производството; а и то може да бъде употребявано като образец пред други вложители.

Започнете локално, само че мислете световно

" Моят съвет е: започнете бизнес тук и се пробвайте да го извършите световен. Сега е моментът. Помислете за бизнес тактиката си и по какъв начин се разраствате в чужбина " – този съвет даде Жеко Колев ot WeWork. Българският пазар няма да е задоволителен (това важи за 99% от държавите), тъй че мислете за световна тактика от ден първи, посъветва той започващите бизнесмени.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР