Ранните признаци на рак могат да се появят години или

...
Ранните признаци на рак могат да се появят години или
Коментари Харесай

Ново проучване осветява възможност за много по-ранно откриване на рак

Ранните признаци на рак могат да се появят години или даже десетилетия преди слагането на диагнозата, демонстрира най-всеобхватното проучване до момента на генетичните разновидности, които карат здравите кафези да се трансфорат в злокачествени.

Резултатите са основани на проби от повече от 2500 тумора и 38 типа рак. Те разкриват, че в по-дълъг от предстоящото интервал пациентите биха могли да бъдат тествани и лекувани още в най-ранните стадии на болестта.

Разкритието е направено в границите на най-всеобхватният разбор на раковата генетика досега и резултатите са оповестени в сп. “Нейчър “.

Пред BBC учени изясняват, че ракът е като пъзел със 100 000 елементи и че до през днешния ден 99% от частите са липсвали. В момента е построена най-подробната картина за рака, която в миналото сме имали и това ще разреши както още по-персонализираното лекуване съгласно неповторимия израстък на всеки пациент, по този начин и да се разработят способи за доста ранното разкриване на рак.

Един от съавторите на проучването Питър Ван Ло от института “Франсис Крик “ в Лондон изяснява пред " Гардиън ", че в този момент ще е допустимо създаването на нови диагностични проби, които да улавят признаците на рак доста по-рано.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР