Ранната резервация на лятната почивка може да ни спести до

...
Ранната резервация на лятната почивка може да ни спести до
Коментари Харесай

Ранното записване може да ни спести до 50% от разходите за лятната почивка

Ранната резервация на лятната отмора може да ни спести до 50% от разноските, оповестяват от Института за разбори и оценки в туризма. Именно февруари е месецът, в който можем да се възползваме от преимуществата на ранното записване. Въпреки атрактивните цени обаче, от сектора регистрират спад до 15% в ранните записвания.

И тази година най-предпочитани от българите са южните ни съседки Гърция и Турция. През лятото пътуванията и почивките и в страната са свързани най-много с визити при близки и другари и с почивка край морето. А хотелиерите по нашето Черноморие се готвят за туристическия поток от чужбина.

По данни на Варненската туристическа камара към средата на януари броят на продадените пакети за отмора са със 100 000 по-малко в съпоставяне със същия интервал на предходната година.
проф. Стоян Маринов, Варненска туристическа камара: Не че сме създали някакви неточности като дестинация, просто печеливши тази година са Турция, Тунис и Египет, където растежите на всички западноевропейски пазари са двуцифрени.
Най-голям отлив на туристи има от Русия, а повода е нестабилната рубла. Повече са туристите от Полша, Чехия и Словакия.

Ивелина Попова, хотелиер: Немският пазар, който за нас е обичаен и кардинално чакаме от тях най-дълъг сезон, е за момента губещ. Този пазар е доста сензитивен, както и други, към ценовите равнища и поради обстоятелството, че други дестинации оферират по-добри такива, ние от това губим сега.
В момента в морските курорти текат поправки, строят се нови хотели, само че всичко би трябвало да завърши доникъде на май. В същото време хотелиери и туроператори не престават да оферират пакети за дейния сезон.

Ивелина Попова, хотелиер: Мисля, че в този момент към този момент идва моментът, в който тези последващи месеци, в които също има въпреки и по-нисък % ранни записвания, да бъдат решаващи и да можем ние в тях да създадем с ценови лостове също едно наваксване.
Според хотелиерите офертите в последната минута са рискови и те не могат да компенсират спада в ранните записвания.

Ивелина Попова, хотелиер: Дори да пуснем " Last minute " предложения, които са евтино, в случай че няма самолетни седалки, ние отново няма да можем да запълним стаите.
Услугата " All inclusive " остава най-предпочитана от туристите. И в Западна и в Източна Европа всеки втори, който пътува за морски туризъм, избира тази икономична формула.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР