Ранна преднина в изборите за президент на Либерия взе футболната

...
Ранна преднина в изборите за президент на Либерия взе футболната
Коментари Харесай

Джордж Уеа води за президент на Либерия

Ранна преднина в изборите за президент на Либерия взе футболната легенда Джордж Уеа. Бившият ас на Милан води в 11 от 15 области. Гласуването обаче продължава. 

Неговият главен съперник и сегашен вицепрезидент Джоузеф Боакаи е победител в единия район и втори в съвсем всички останали. Кандидат обаче печели с над 50 % от гласовете. Ако това не стане тази седмица, ще има втори тур през ноември.

Изборите би трябвало да изберат правоприемник на Елен Джонсън - първата жена президент в Африка и притежател на Нобелова премия за мир.

Навсякъде текат подправени вести, че изборите са завършили и Уеа е новият президент. Подлъга се даже мениджърът на Арсенал - мосю Арсен Венгер.

Той побърза да честити на публична конференция на " топчиите " преди мача с Уотфорд. " Не е толкоз постоянно спортна персона да управлява своята страна. Поздравления ", изложи се леко Венгер.

За по-младите - Джордж Уеа завоюва Златната топка през 1995 година. Направи страхотни сезони за Монако, ПСЖ и Милан. После мина за малко през британските Челси и Манчестър Сити.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР