Раниците ни дават удобството тежестта да бъде разпределено равномерно на

...
Раниците ни дават удобството тежестта да бъде разпределено равномерно на
Коментари Харесай

Раницата, която не тежи

Раниците ни дават удобството тежестта да бъде разпределено отмерено на раменете и гърба. Но, в случай че прекалим с пълненето й, дългото носене още веднъж основава известни неудобства. Особено в случай че сме почитатели на планинските преходи или дългите разходки из нови места.

За всички нас към този момент има и решение - HoverGlide. Това е първата " плаваща " раница , която ни разрешава да носим много багаж, без в действителност да усещаме неговата тежест.

Дори просто да носим преносимия компютър и други такъми всеки ден до офиса и на назад, отново ще усетим удобството, основано в началото за американските военни .

А то идва от технологията (Suspended Load Technology), която раницата употребява. Комбинацията сред раница и технологии евентуално свързваме с обезопасяване от крадци, вградени слушалки или USB пост. Но точно по тази причина HoverGlide може да се назова иновация.

 Снимка 375642

Технологията, внедрена тук, е обвързвана с най-важната функционалност на раницата - преместване на движимости. Тя е на пръв взор много елементарна, само че пък задоволително ефикасна - 20-инчова рамка, на която самата раница се движи нагоре и надолу, до момента в който вървим .

Според основателите на HoverGlide, по този метод резултатът от тежестта се понижава с цели 86% . А това ни разрешава да се движим доста повече и да се изморяваме по-малко. Позволява ни и да носим по към пет кг повече на гърба си.

Освен това, рискът от мускулни болки и схващания, както и проблеми с гърба, се редуцира доста . Раницата се движи нагоре и надолу по своята релса и не е компактно прилепена към тялото, написа Daily Mail.

Въпреки че изобретението е основано от учени от Университета в Пенсилвания преди 12 години, чак идващият месец ще стартира акция по събиране на средства в Kickstarter за стартиране на " плаващата " раница на пазара.

 Японско откритие оказва помощ да преодолеем гравитацията
Японско откритие оказва помощ да преодолеем гравитацията

Уникална концепция и идея

Тя ще се предлага в четири модела - за всекиго по нещо. Цената обаче към момента е тайнственост.

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР