Ранените и бойците от водените от кюрдите Сирийски демократични сили

...
Ранените и бойците от водените от кюрдите Сирийски демократични сили
Коментари Харесай

Кюрдските бойци и ранените напуснаха обсадения сирийски град Рас ал Айн

Ранените и бойците от водените от кюрдите Сирийски демократични сили напуснаха обсадения от Турция сирийски граничен град Рас ал Айн , оповестяват кореспондент на Агенция Франс Прес и Сирийският център за наблюдаване на правата на индивида.

Журналистът е видял ескорт от минимум 50 автомобила , в това число и коли за спешна помощ, да напущат града. Малко след изтеглянето им градската болница избухнала в пламъци.
 Турция отхвърли обвиняванията във военни закононарушения в Сирия
Турция отхвърли обвиняванията във военни закононарушения в Сирия

В петък " Амнести " излезе с отчет, в който упреква турската войска и съдружниците им в избиването и раняването на цивилни при " безмилостни офанзиви против жилищни региони " по време на военната интервенция

Десетки бойци на пикапи са минали през контролно-пропускателни пунктове , които са под контрола на подкрепяните от Анкара сирийски бойци.

Сирийският център за наблюдаване на правата на индивида осведоми, че колите за спешна помощ извозват ранените цивилни и бойци.

Анкара стартира военна интервенция против сирийските кюрди на 9 октомври , откакто Съединени американски щати оповестиха, че се изтеглят от северната част на арабската страна.
 Меркел и Путин разискаха Украйна, Сирия и Либия
Меркел и Путин разискаха Украйна, Сирия и Либия

Кремъл отбелязва, че диалогът е извършен в събота по молба на немската страна

В четвъртък вечерта с посредничеството на Съединени американски щати Турция и кюрдите прекратиха боевете . Кюрдските сили имат период до вторник вечерта да се изтеглят от желаната от Анкара зона за сигурност по южната граница, в която влиза и Рас ал Айн.

Няма публично удостоверение дали Сирийските демократични сили изцяло се изтеглят от граничния град , обграден от турски бойци и техни сирийски съдружници.

Но кюрдски източник разгласи, че има " проект за евакуиране " от граничния град.

Близо до болничното заведение протурски пълководец съобщи, че е получил информация за цялостно евакуиране на кюрдските бойци и ранените.
 Ердоган ще продължи с проектите си, в случай че не се разбере с Путин за Сирия
Ердоган ще продължи с проектите си, в случай че не се разбере с Путин за Сирия

Обещава да " унищожи терористите ", в случай че не изоставен зоната за сигурност до вторник

" Ще се случи на няколко талази ", означи той и добави, че " огромен брой " бойци от Сирийските демократични сили остават в града.

По-рано стана ясно, че Съединени американски щати са изоставили най-голямата си база в Северна Сирия като част от изтеглянето.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР