Ранени са осем огнеборци и един цивилен, който е откаран

...
Ранени са осем огнеборци и един цивилен, който е откаран
Коментари Харесай

Първо Видео От Мястото! Бушува Огромен Горски Пожар!

Ранени са осем огнеборци и един граждански, който е откаран в болница.

Според управляващите в битката с огнената буря пожарникарите са подпомагани от стотици пожарни коли и 20 хеликоптери и самолети.

В планинския района, където през 2017 година огнената буря погуби над 100 души, има евакуирани поради заплахата пламъците да стигнат села.

Цивилен, който е претърпял съществени пострадвания, е бил евакуиран с хеликоптер до Лисабон. Четирима пожарникари също са били ранени, а други трима са потърпевши, откакто пожарната им кола се сблъска с друга.

От армията оповестиха, че изпращат двадесет бойци и техника, с цел да бъдат отворени пътища " за улеснение на достъпа " на пожарникарите.

Няколко национални автомагистрали са затворени и редица села в района са евакуирани като защитна мярка, споделят от гражданската отбрана.

Това е първият сериозен горски пожар в Португалия тази година, отбелязва Асошиейтед прес.

През последните години в Португалия имаше няколко смъртоносни горски пожари, като тези през 2017 година, които лишиха живота на 106 души. Броят на жертвите тогава подтикна португалското държавно управление да вземе по-сериозни ограничения за предварителна защита и битка с пожарите, като резултатът бе, че през предходната година нямаше жертви на горски пожари.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР