Ранени са най-малко 14 войници, двама полицаи и 65 мирни

...
Ранени са най-малко 14 войници, двама полицаи и 65 мирни
Коментари Харесай

Жертвите на бомбения атентат на Филипините са 20, ранените - 81

Ранени са минимум 14 бойци, двама служители на реда и 65 мирни жители, демонстрира последната равносметка.

Според силите за сигурност първата бомба е иДвете бомби, избухнали в региона на катедрала на остров в южната част на Филипините, са лишили живота на минимум 20 души, а ранените са 81, съобщи Асошиейтед прес, цитирайки локалната полиция.

Загинали са петима бойци и 15 мирни жители. По-рано беше обявено, че са починали 27 души, само че полицията изясни, че някои от телата са били преброени два пъти, показва Българска телеграфна агенция.збухнала в катедралата на остров Холо по време на неделната литургия. Втората е избухнала към минута по-късно отвън обекта, откакто държавните сили се притекли на помощ на потърпевшите. Смята се, че тя може да е била прикрепена на паркиран мотоциклет.

Правителството на Филипините даде обещание в изказване, че ще преследва нападателите " до момента в който всеки палач не бъде изправен пред съда и изпратен зад решетките. Законът няма да прояви благосклонност към тях ".

На остров Холо действаха екстремисти от групировката Абу Саяф, оповестена за терористична организация както от Съединени американски щати, по този начин и от Филипините. Бойците на Абу Саяф правят бомбени набези, отвличания и обезглавявания на хора.

Властите към момента не са изяснили претекста за нападението или дали то е обвързвано със състоялия се предходната седмица референдум, с който беше основана нова мюсюлманска самостоятелна териториална единица в южния район Минданао, отбелязва ДПА.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР