Ранени двама цивилни и петима сирийски военнослужещи, има и загиналИзраел

...
Ранени двама цивилни и петима сирийски военнослужещи, има и загиналИзраел
Коментари Харесай

Израел нанесе въздушни удари по международното летище в Алепо

Ранени двама цивилни и петима сирийски военнослужещи, има и умрял

Израел нанесе въздушни удари по интернационалното летище в северния сирийски град Алепо рано тази заран. Един сирийски боец почина, а аеропортът беше изваден от строя, оповестиха сирийските държавни медии, представени от Асошиейтед прес.

Сирийската държавна информационна организация САНА уточни, като се базира на боен представител, че са ранени двама цивилни и петима сирийски военнослужещи и че Израел е нанесъл удари и по други, неназовани цели в Алепо.

Засега няма коментар от израелска страна.

Israeli attack puts Syria`s Aleppo airport out of service, one soldier killed -state media

Летището е един от главните канали за доставка на филантропична помощ за регионите, потърпевши от разрушителното земетресение в Турция и Сирия на 6 февруари, което взе 50 000 жертви, в това число над 6000 в Сирия.

Действащата от Англия опозиционна неправителствена организация Сирийски център за наблюдаване на човешките права заяви, че цел на удара е бил склад за муниции покрай летището. Организацията съобщи, че е имало израелски удари и по военно летище в покрайнините на Алепо, въпреки че сирийските държавни медии не оповестяват нищо по въпроса.

През последните години Израел, който се зарече да спре окопаването на Иран пред прага му, нанесе стотици удари по цели в регионите под държавен надзор в прилежаща Сирия, само че рядко признава за тях.

В събота САНА заяви, че при израелски въздушни удари в Хомс са били ранени трима цивилни, а цивилна бензиностанция се е запалила. Сирийският център за наблюдаване на човешките права уточни, че тогава ракети са унищожили склад за муниции на подкрепяното от Иран ливанско шиитско придвижване Хизбула на територията на военно летище в покрайнините на Хомс.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР