Ранена е жената, с която той се разхождал, когато е

...
Ранена е жената, с която той се разхождал, когато е
Коментари Харесай

Убиха президента на федерацията по карате Алексей Петров

Ранена е дамата, с която той се разхождал, когато е осъществено покушението

Президентът на федерацията по карате - Алексей Петров, е бил убит, научи NOVA от свои източници. Убийството е осъществено с пушка на пътя, който води към " Драгалевци ". Сигналът за стрелбата е подаден в 12.40 ч., потвърдиха от Спешна помощ. 

Ранена е дамата, с която се е разхождал. Тя е откарана в " Пирогов " в тежко положение. Настанена е в противошокова зала. 

Сигнал в Министерство на вътрешните работи за закононарушението е получен към 12.20 ч. Веднага на място са изпратени екипи на полицията, които откриват безжизнено тяло на мъж и ранена жена. 

Всички входове на София са блокирани от полицейски коли. Очакват се управителни фрагменти на Министерство на вътрешните работи и Прокуратурата  да дойдат на мястото на престъплението.

Срещу Петров бяха осъществени още два опита за нападение - през 2002 и 2015 година При първия Петров е прострелян в гърдите и крайници с автомат. Така и не стана ясно кой е атентаторът и каква повода за закононарушението. Неофициално се говореше, че става въпрос за почистване на сметки при преразпределението на охраняем и осигурителен бизнес. 

През 2015 година против него беше стреляно с два гранатомета. Като организатор на това нападение на 10 години затвор беше наказан украинецът Роман Ловгиненко. Според Прокуратурата в интервала от пролетта на 2014 година до 29 октомври 2015 година в София, Ловгиненко подготвял покушението, дружно с още трима души. Украинецът бил подстрекател и помощник на групата. Той заречен 200 000 евро на причинителите и помагача, които трябвало съзнателно да умъртвят Петров. Ловгиненко улеснил осъществяването на закононарушението, като набавил парични средства и оръжията за осъществяването му– два броя гранатомети; дал препоръки и разяснения; провел следенето на Петров и набавил леките коли за неговото осъществяване.

През 1999 година някогашната барета е прострелян в крайници след скандал с Кирил Киров - Японеца. Версията тогава беше, че револверът е гръмнал инцидентно. 

Цялата кариера на Алексей Петров е обвързвана със службите за сигурност. Той е работил в Шесто ръководство на Държавна сигурност, а по-късно- в Специализирания отряд за битка с тероризма.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР