Ранди Гарднър е първият рекордьор, който изкарал най-дълго време без

...
Ранди Гарднър е първият рекордьор, който изкарал най-дълго време без
Коментари Харесай

Можем ли да умрем от липса на сън?

Ранди Гарднър е първият рекордьор, който изкарал най-дълго време без сън , без потребление на каквито и да е стимуланти.

Днес Ранди Гарднър е жив и здрав на 68 години. Ето няколко неща, които може би е добре да знаете, в случай че желаете да изследвате безсънието.

През 1963 година 17-годишният Ранди Гарднър се записва за теоретичен панаир в Сан Диего, на който желае да сложи международен връх за най-вече дни без сън, само че без приложимост на стимуланти. Ранди съумял да остане безсънен в продължение на 264,4 часа или към 11 дни и 25 минути.

Експериментът се трансформирал в национална сензация.

Той спечелил първото място, а достижението му е записано в книгата за Рекордите на Гинес. Експериментът му е разказан детайлно в обстоен медицински отчет.

След три дни без сън Гарднър е влезнал в раздразнително въодушевление и е почнал да губи съгласуваност . Постепенно били наранени всичките му сетива , в това число и обонянието. На петия ден е почнал да халюцинира и мозъкът му малко по малко е почнал да изпада в съноподобно положение. Изследванията на мозъка му са посочили, че действително той не е бил изцяло безсънен, както е изглеждало. Всъщност обособени елементи от мозъка му са се изключвали за местна невронна сънливост понякога. Но не е имало съображение да се счита, че животът на Гарднър е бил в заплаха.

И още:

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР