Рамзан Кадиров и още четирима руски граждани вече са в

...
Рамзан Кадиров и още четирима руски граждани вече са в
Коментари Харесай

САЩ вкара Рамзан Кадиров и още 4-ма руснаци в черния списък

Рамзан Кадиров и още четирима съветски жители към този момент са в черния лист на Съединени американски щати. Те са глобени от управляващите във Вашингтон по силата на закона Магнитски, който им не разрешава всевъзможни финансови и бизнес връзки с американски жители и компании.

Начело на петимата е чеченският президент Рамзан Кадиров, следван от Алексей Шешеня, Юлия Майорова, Андрей Павлов и Аюб Катаев. С тях общият брой на глобените по този закон на 49.

Законът носи името на съветския юрист Сергей Магнитски, който разкри огромно източване на държавни средства от някогашни държавни чиновници. Магнитски бе задържан и след това умря в пандиза в Русия, откакто бе държан там в продължение на съвсем година.

Майорова и Павлов са взели участие в огромната скица за данъчни измами, разкрита от Магнитски. Кадиров и Катаев са виновни за " грубото нарушение на интернационално приетите права на индивида ", настояват американските управляващи.

" Министерството продължава да се ангажира да държи под отговорност лицата, участващи в аферата " Сергей Магнитски ", в това число и тези, които имат роля в схемата за незаконна интрига и машинация, които той разкри ", сподели Джон Смит, шеф на кабинета за задгранични активи на Министерството на финансите.

" Ще продължим да използваме закона Магнитски, с цел да се нападаме нападателно груби извършители на човешките права в Русия, в това число и лица, виновни за извънсъдебни убийства, изтезания и други презряни действия ", добави Смит.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР