Рамуш Харадинай сподели страховете си от нов конфликт със Сърбия,

...
Рамуш Харадинай сподели страховете си от нов конфликт със Сърбия,
Коментари Харесай

Страхът от война на Балканите нараства

Рамуш Харадинай показа страховете си от нов спор със Сърбия, попита дали Косово би трябвало да се въоръжаваМинистър-председателят на Косово Рамуш Харадинай показа страховете си от нова война със Сърбия на фона на известията за превъоръжаване на армията й.

Това оповестява електронното издание на прищинския всекидневник Koha Ditore.

Съгласно думите му, че методът на една част от интернационалната общественост във връзка с разговора със Сърбия повдига нуждата от това Косово да купува въоръжение.

„ Ние поискахме рамково съглашение за взаимно признание в съществуващите граници. Това рамково съглашение би трябвало да бъде документът, по който ще преговаряме. Има съмнения от страна на Сърбия и една част от интернационалната общественост, която споделя: не можем да го назовем „ взаимно признание в съществуващите граници “. Това значи, че те също ни поучават да закупим „ отбранителни системи “, тъй като доставят Сърбия с „ Мистрал “-и… Сърбия купува оръжие в Русия “, декларира Харадинай.

Франция също реализира контракт със Сърбия за ракетна система, уточнява Фокус.

„ Междувременно ни споделят, че не можем да назовем съглашението „ съглашение за взаимно признание в съществуващите граници “. Какво да вършим тогава? Ние сме самостоятелна страна. Ние не желаеме нищо друго от разговора като се изключи взаимното признание. Ако не сте подготвени за това, тогава това ли е посланието за нас, че би трябвало да купуваме и оръжия? “, споделя още министър-председателят на Косово.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР