Рамковият документ за усвояването на над 22 милиарда лева европейски

...
Рамковият документ за усвояването на над 22 милиарда лева европейски
Коментари Харесай

България подписва следващата седмица рамковия документ за усвояването на 22 млрд. лева от ЕС

Рамковият документ за усвояването на над 22 милиарда лв. европейски средства в България през идващите години е подготвен и ще бъде подписан през идващите дни. Това разгласи министър председателят Кирил Петков в петък по отношение на Споразумението за партньорство за интервала 2021 - 2027 година, което подсигурява средствата от Кохезионния фонд и Фонда за обективен преход.

Получаването на средствата Петков обвърза със стабилността на държавното управление.

" Ето за какво, когато приказваме за 22 милиарда лв., с цел да можем в България да ги освободим, да успее да ги вземе, ние би трябвало да имаме едно устойчиво държавно управление и което има ясна тактика и работи с Европейската комисия. И доста се веселя, че по този начин, посоката и тактиката на българското държавно управление и на Европейска комисия съответстват по всички значими цели в тези фондове ", сподели министър председателят след срещата си с еврокомисаря по въпросите на доближаването и промените Елиза Ферейра.

Тя означи, че през новия интервал финансирането на плановете се обвързва и с резултатите в битката с корупцията.

" Това е построяването на административен потенциал и в същото време гарантиране на рационално финансово ръководство, на това невиждано равнище на вложения, с нулева приемливост към измамите и корупцията. Това е нашето съглашение - сред Европа, България и всички български сътрудници ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР