Рами Киуан ще участва на Олимпийските игри в . Българският

...
Рами Киуан ще участва на Олимпийските игри в . Българският
Коментари Харесай

Рами Киуан взе квота за България за Париж 2024

Рами Киуан ще взе участие на Олимпийските игри в. Българският боксьор взе място на игрите, откакто завоюва четвъртфиналния си мач в категория до 71 кг от квалификациите в Бусто Арсицио.

Киуан се оправи чудесно в борбата с бронзовия медалист от Световното състезание в Ташкент Вандерсон де Оливейра. Българинът съумя да наложи стила си с доста придвижване и игра от отдалеченост. Бразилецът търсеше повече единични и тежки попадения, само че отбраната на Рами Киуан беше съвсем непробиваема и го изведе до триумф с 4:1.

23-годишния бокьор ще дебютира на олимпийски игри. Той е четвъртият български войник, който си обезпечи място във Париж досега. Преди него това направиха Хавиер Ибаниес (57 кг), Станимира Петрова (54 кг) и Светлана Каменова (57 кг).

Златислава Чуканова не съумя да вземе победа в категория до 50 кг. Тя напусна кръга с проваляне с 0:5 (28:29, 28:28, 28:28, 28:29, 28:28) гласа против Айра Вийегас. Трима от съдиите дадоха тъждество, само че с желание в посока на азиатката. Българката даже изпрати Вийегас в нокдаун минута преди края, само че и това не оказа помощ,

Чуканова ще има още един късмет да завоюва квота за Париж 2024. Това ще се случи през май в Тайланд, когато е втората подготовка за Игрите.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР