Рамазан Рамазанов ще се бори на полуфиналите на световното първенство

...
Рамазан Рамазанов ще се бори на полуфиналите на световното първенство
Коментари Харесай

Рамазан Рамазанов се класира на полуфинал на световното

Рамазан Рамазанов ще се бори на полуфиналите на международното състезание в Белград, откакто преодоля по безапелационен метод трима противници в неолимпийската категория до 70 кг свободен жанр. Стилян Илиев към момента има шансове за репешаж на 61 кг, а двамата български национали в олимпийски категории отпаднаха от шампионата.

Рамазанов е един от най-резултатните борци на международното състезание до този миг, откакто записа по над 10 точки в трите битки до полуфиналите. Българският национал стартира с 11:0 против Перман Хомадов от Туркменистан, след което надделя с 15:4 унгареца Даниел Антал на осминафиналите.

Европейският вицешампион от пролетта в Загреб срещна огромно предизвикателство на четвъртфиналите, където се изправи против носителя на последните 2 трофеи на Африка – Амир Хусен. Рамазанов обаче взе четири точки още през първата част, а при започване на втората двамата си размениха по още две. Българският национал продължи да се бори безгрешно до края и съумя да завоюва още четири точки за крайното 10:2

Този следобяд българският национал ще премери сили на полуфиналите против международния вицешампион от 2021 Амир Яздани от Иран.

На 61 кг Стилян Илиев стартира с победа с 6:2 над швейцареца Нилс Лойтерт, след което обаче българският национал отстъпи с техническо предимство на американеца Вито Аружа. Двукратният първенец от Панамериканските игри преодоля японеца Кодай Огава с 8:2 и по този метод Илиев резервира шансове за репешажи.

Българите в олимпийските категории не съумяха да се преборят за полуфинали и техните противници също отстъпиха в идващите си мачове.

На 86 кг Илия Христов стартира с 3:0 против украинеца Владислав Прус, след което обаче българинът отстъпи на Осман Гьочен. В следствие турският герой загуби с техническо предимство против Джавраил Шапиев и по този метод българският национал бе отстранен от шампионата.

На 120 кг Ислам Адизов загуби с 0:10 на старта против Джорджи Мешвилдишвили от Азербайджан, който имаше злата орис още в идната си битка да се изправи против именития турски герой Таха Акгюл. Олимпийският първенец от Рио, троент международен и десеткратен европейски отличник го надделя с 2:0 и постави завършек на шампионата за Адизов.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР