Рамала. Палестина обяви, че Сделката на века“, предложена от САЩ

...
Рамала. Палестина обяви, че Сделката на века“, предложена от САЩ
Коментари Харесай

АА: Палестина обяви, че „Сделката на века“, предложена от САЩ е осуетена

Рамала. Палестина разгласи, че „ Сделката на века “, препоръчана от Съединени американски щати е осуетена, предава Anadolu Agency .
Палестинската власт (ПА) съобщи в събота по този начин наречената " Сделка на века " - проект на Съединени американски щати за реализиране на спокойно съглашение сред Израел и палестинците, беше осуетена.
" Благодарение на непоколебимостта на палестинския народ и уговорката на водачите към националните ползи, ръководената от Съединени американски щати „ Сделка на века “ беше осуетена ", съобщи представителят на Палестинската автономност Набил Абу Рудеина в изказване, представено от формалната осведомителна организация " Уафа ".
" Ако съглашението успееше, то щеше да се трансформира в районно съглашение, засягащо всички нации и страни от района ", сподели той. Говорителят обаче съобщи, че районът на Близкия изток понастоящем е на кръстопът.
" Те (страните от региона) би трябвало да се придържат към националния си интерес, с цел да предотвратят превръщането на договорката на века, която се забави, само че към момента не е анулирана, в районно съглашение, чиито последствия не могат да бъдат предсказани ", сподели той.
Според палестинците администрацията на Съединени американски щати се стреми да наложи политическо решение, което приканва за учредяването на палестинска страна в Ивицата Газа и лимитирана автономност на Западния бряг, като Израел резервира контрола върху град Ерусалим.
Палестинските управляващи отхвърлиха посредничеството на Съединени американски щати от предишния декември, когато Доналд Тръмп публично призна Ерусалим за столица на Израел.
Ерусалим остава в центъра на спора в Близкия изток, като палестинците се надяват, че Източен Ерусалим - окупиран от Израел от 1967 година насам, в последна сметка може да служи като столица на самостоятелна палестинска страна.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР