ралският протокол регулира не само поведението, гардероба и графика на

...
ралският протокол регулира не само поведението, гардероба и графика на
Коментари Харесай

Думите, които кралското семейство не използва

ралският протокол контролира освен държанието, дрешника и графика на монарсите, само че и техния речник.

Вижте кои са думите, които кралското семейство не употребява.

Pardon (Пардон)

Ако имате достойнството да се срещнете с представител на кралското семейство и ви се наложи учтиво да се извините, никога не казвайте „ пардон “. Може да мислим, че звучи публично, само че тази дума е като проклинание за монарсите. Най-добре е да се употребява “sorry” (съжалявам) или “sorry, what?”(съжалявам какво)

Тоалетна

Ако ви се постанова да отидете до тоалетната, специалистът по етикет Мика Майер поучава, просто да отидете, без да споменавате думата тоалетна или баня.

Канапе
Как кралските особи си почиват и излежават? Със сигурност те не го вършат на своето канапе, приема се, че това е дума, която се употребява от междинната класа. Затова, когато кралска персона си почива, тя го прави на своя диван.

Всекидневна

В Бъкингамския замък не съществуват стаи, които да се назовават „ всекидневни “. Там има приемни, зали и салони.

Тате
Ако естественият британец може да се обърне към родителите си с мамо и тате, то дребните принцове и принцеси би трябвало да употребяват „ майко “ и „ баща “.

Десерт
Кралските особи също обичат да си похапват сладки изкушения. Но в случай че би трябвало да изискат нещо сладко те в никакъв случай няма да употребяват думата „ десерт “, вместо това споделят „ пудинг “. Това включва всички типове сладки лакомства, в това число и самия пудинг.

Парфюм

И тази дума не влиза в речника на кралска персона. Вместо това те употребяват думата „ мирис “.

Вътрешен двор

Ако принц Уилям и Кейт Мидълтън желаят да изведат децата си на открито, те ще изберат да отидат на някои от озеленените тераси в двореца, а не във вътрешния двор. Някои британци имат вътрешен двор в задните си дворове и думата се свързва със междинната класа. Кралското семейство подчертава върху своите озеленени тераси.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР