Ралито на златото през последните дни е белязано от волатилност,

...
Ралито на златото през последните дни е белязано от волатилност,
Коментари Харесай

Приключи ли ралито на златото?

Ралито на златото през последните дни е белязано от волатилност, до момента в който вложителите преоценяват преимуществата на един от най-търсените активи през 2020 година

Днес сутринта цената на най-сигурното леговище в рецесия падна под 1900 $ за тройунция при търговията на борсата Comex в Ню Йорк. За финален път цената на благородния метал бе под равнището от 1900 $ на 26 юли.

След като предходната седмица златото за първи път в историята прескочи границата от 2000 $ за тройунция, ралито на метала ненадейно бе прекъснато, откакто доходността по американските държавни скъпи бумаги се увеличи, ограничавайки атрактивността на суровината.

Жълтият метал е измежду най-търсените артикули тази година, защото вложителите го считат за едно от най-сигурните убежища на фона на пандемията от COVID-19, която принуди централните банки и държавните управления да подхващат огромни ограничения за стимулиране на разрушената стопанска система.

Доходността по бенчмарк облигациите (10-годишните) на Съединени американски щати се повиши с над 10 базисни пункта от началото на август, повишавайки апетита към рисковите активи. За поевтиняването на златото повлия и новината, че Русия е записала първата в света ваксина против COVID-19. Това даде вяра на вложителите, че скоро пандемията от ковид ще бъде подложен под надзор “.

„ Очакваме доходността по облигациите да нарасне още повече на фона на упованията за въвеждането на нов пакет от тласъци в Съединени американски щати. Това може да наложи напън върху цената на златото в кратковременен проект “, разяснява Тапан Пател от at HDFC Securities. „ В дълготраен проект обаче по-високите разноски за опазване на здравето в Съединени американски щати ще продължат да поддържат повишаването на метала “, прибавя той.

„ След като цената стигна 2000 $ за тройунция, доста вложители счетоха това за опция да изкарат облага. Новината за ваксина от Русия беше сигнал за вложителите да изтеглят позициите си и да се концентрират още веднъж върху акциите “, разяснява Гавин Уендт от MineLife Pty.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР