Рали Финландия, кръг от Световния рали шампионат WRC, беше отменено

...
Рали Финландия, кръг от Световния рали шампионат WRC, беше отменено
Коментари Харесай

Рали Финландия беше отменено заради пандемията от коронавирус

Рали Финландия, кръг от Световния рали шампионат WRC, беше анулирано поради пандемията от ковид, оповестиха уредниците. Надпреварата по чакълестото трасе край град Иваскила, която през този сезон трябваше да означи 70 години от първото си издание, беше планувана за 6 – 9 август, само че по този начин и няма да се състои.

„ Ситуацията с Ковид-19 във Финландия и в интернационален проект доста се усъвършенства, считаме, че има прекомерно доста спомагателни фактори, които са свързани с риск за сигурността и здравето на участниците. Все още има и неизясненост към периода на наложените от управляващите сега рестрикции за образуване на публични прояви и не е ясно дали те ще бъдат продължени след юли “, разясниха решението си уредниците на ралито.

Сезонът в Световния рали шампионат започва през февруари, само че след три надпревари акцията беше прекратена поради пандемията. Ралитата на Португалия, Кения и Финландия бяха анулирани, а Рали Аржентина и Рали Сардиния бяха отсрочени за по-късни дати, които към момента не са избрани. Следващият старт от програмата за 2020 година е от 3 до 6 септември в Нова Зеландия.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР