Ралф Зингман (вдясно) връчва на зам.-министър Манолев решението за инвестиция

...
Ралф Зингман (вдясно) връчва на зам.-министър Манолев решението за инвестиция
Коментари Харесай

Световна фирма за автомобилни кабели влага 32 млн. евро в завод край Плевен


Ралф Зингман (вдясно) връчва на зам.-министър Манолев решението за инвестиция край Плевен

Германската компания " Леони " (Leoni), която е международен снабдител на електрически кабели за коли и на решение за ръководство на данни и сила, е взела решение да построи цех край Плевен, заяви шефът ѝ Ралф Зингман, който публично връчи на заместник-министъра на стопанската система Александър Манолев решението за влагането на 32 млн. евро в бъдещото дружество, чието тъкмо местоположение ще бъде оповестено по-късно.

България и област Плевен са били предпочетени за реализацията на плана в конкуренция с местоположения в Сърбия, Украйна и Македония.

Плановете на " Леони " са да влага 16 млн. евро в градежа на завода и още толкоз в машини и съоръжение. Тай ще открие нови 2 хиляди работни места и в него ще се извършват поръчките на немски клиент от автомобилния бранш. Плановете са производството да стартира до края на 2018 година и поетапно да застрояват нови площи и да усилват потенциала и наетите лица, до постигане на цялостен размер през 2020 година

" Това е следващата компания, за която България е привлекателна бизнес дестинация. Според изследване на германо-българската камара над 90% от фирмите-партньори декларирали, че биха още веднъж вложили у нас “, разяснява пред публицисти Манолев.

По думите му тази инвестиция е най-голямата в района на Плевен за последните 10 години. За нея се работи от една година и с цел да се притегли вложителят даже е бло променено българското законодателството във връзка с потреблението на избрани химикали и първични материали. Поправките са направени със единодушието на Европейската комисия.

По думите на Манолев икономическите ни връзки с Германия се развиват все по-добре и единствено за седмица две огромни вести за немски вложения притеглят публичното внимание – откритото преди дни дружество на " Мултивак “ в Божурище и сегашната инвестиция на " Леони ".

Той уточни още, че от особена значимост повече вложители да се насочват към района на Северна България е безапелационният ангажимент на държавното управление за завършването на автомагистрала " Хемус “. Според него тази инвестиция и предстоящото откриване на толкоз нови работни ще даде нов подтик на районната стопанска система, заяви Министерството на стопанската система.

" Леони” е световен снабдител на артикули, решения и услуги за ръководство на силата и данните в автомобилния бранш и други промишлености. Компанията е най-големият снабдител за автомобилната промишленост в своята област за Европа. Групата на фирмите, регистрирани на немския показател MDAX, наброява над 87 000 чиновници в 31 страни и осъществя консолидирани продажби от 4.9 милиарда евро през 2017 година Най-голямата група клиенти на " Леони " включва снабдители на коли, товарни коли и съставни елементи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР