Ралф Рангник е назначен за мениджър на Манчестър Юнайтед до

...
Ралф Рангник е назначен за мениджър на Манчестър Юнайтед до
Коментари Харесай

Ралф Рангник ще е мениджър на "Манчестър Юнайтед" до края на сезона

Ралф Рангник е назначен за управител на " Манчестър Юнайтед " до края на сезона. Това оповестиха от клуба на своя формален уебсайт.

До момента 63-годишният Рангник беше състезателен шеф в " Локомотив " Москва, само че е постигнал сделка с съветския клуб за преустановяване на връзките.

Welcome to Manchester United, Ralf Rangnick
— Manchester United (@ManUtd)

" Ралф е един от най-уважаваните треньори и новатори в европейския футбол. Той беше нашият претендент номер едно за краткотраен управител, отразявайки скъпите лидерски и механически умения, които ще донесе от съвсем четири десетилетия опит в ръководството и треньорството ", съобщи спортният шеф на " Манчестър Юнайтед " Джон Мъртоу.

В треньорската си кариера Ралф Рангник е водил немските " Щутгарт ", " Хановер ", по два пъти " Шалке 04 " и " Република България Лайпциг ", както и " Хофенхайм ". Той завоюва Купата на Германия с " Шалке 04 " през 2011 година, а през 2019-а е финалист в шампионата с " Република България Лайпциг ". През сезон 2010/11 е отпред на " кралскосините " при достигането им до полуфиналите в Шампионската лига. Там те отпадат от " Юнайтед " с общ резултат 6:1.

В Германия назовават Рангник " кръстник на модерното треньорство в страната ". От него са се учили Юрген Клоп, Томас Тухел, Юлиан Нагелсман и Ралф Хазенхютъл.

Снимка: Getty Images

Той ще заеме треньорския пост, откакто получи работна виза за Англия. До тогава отпред на отбора ще бъде Майкъл Карик.

След края на сегашния сезон германецът ще продължи да работи в " Манчестър Юнайтед " като съветник.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР