Ралф и Бернадет напускат пределите на родната си Германия и

...
Ралф и Бернадет напускат пределите на родната си Германия и
Коментари Харесай

Германско семейство: Изселваме се от България, чувстваме се изолирани


Ралф и Бернадет напущат рамките на родната си Германия и вземат решение да се заселят в България, с цел да прекарат старините си на село. Могилище им се сторило като едно умерено и прелестно място, където двамата германци си купуват огромна вила на преференциална цена.

Представите за привидния парадайс, който сякаш откриват в страната ни, бързо са разрушени. Ралф и Бернадет въобще не се усещат сигурни в дома си. Поставили са камери и алармени съоръжения на всички места поради крадци, измамници и изнудвачи.

"Тези хора, които обикалят и крадат не знаят какво друго да вършат. Иначе не могат да претърпяват. Хората тук небогати ли са? Бедни са. Много небогати! ", споделя Ралф пред "Дойче веле ".

Камерите работят деноношно, а фамилията е изгубило доверието си в своите съселяни. Затова странят от всички и живеят изолирано, не приказват с никого, а и нямат предпочитание. Ралф споделя, че понякога поздравява някои от съселяните си, само че множеството даже не му отвръщат. Двамата знаят единствено няколко български думи: Хляб, вода и Благодаря!

Съседите към тях – най-вече англичани и германци, от дълго време са се изселили от България поради голямото отчаяние, което са претърпели в страната ни.

А животът на Ралф и Бернадет става все по-скъп. Сметките не излизат, парите им не стигат за България, а какво остава за Германия.

"Как да пребивавам с 900 евро, в случай, че и най-малкото жилище коства 400-500 евро? И това е единствено наемът! А ми трябват още пари за сметки, храна, кола, застраховки... ", споделя Ралф.

Представяли си животът у нас по напълно друг метод тук. В началото всичко било прелестно – цените били преференциални, а и двамата били покрай морето. Вече, обаче, тук не им харесва, само че няма и връщане обратно към Германия.

Семейството е изрично - не желае да остане и в България. Чувстват се самотни и изолирани. Следващата им дестинация е Унгария.

Не всички чужденци, обаче, са недоволни от престоя си в страната ни. 76-годишната Ана Лекс от Щутгарт желае да обиколи Европа дружно със брачна половинка си на тяхната моторна лодка. Мъжът и, обаче, умира. В момента Ана живее в яхтеното пристанище на Варна. България и лодката са нейната нова татковина.

"Хората тук към момента имат време за приказки. Стоят си и си приказват. В Германия това не може да се случи, всички все бързат! Тук е друго. Пък и вижте какъв брой е красиво – природата, морето... ", споделя Ана Лекс.

/ "Дойче веле "
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР