Ралф и Бернадет напускат пределите на родната си Германия и

...
Ралф и Бернадет напускат пределите на родната си Германия и
Коментари Харесай

Германско семейство: Махаме се от България! Животът тук не ни харесва

Ралф и Бернадет напущат рамките на родната си Германия и вземат решение да се заселят в България, с цел да прекарат старините си на село. Могилище им се сторило като едно умерено и прелестно място, където двамата германци си купуват огромна вила на преференциална цена, оповестява " Дойче Веле ".

Представите за привидния парадайс, който сякаш откриват в страната ни, бързо са разрушени. Ралф и Бернадет въобще не се усещат сигурни в дома си. Поставили са камери и алармени съоръжения на всички места поради крадци, измамници и изнудвачи.



" Тези хора, които обикалят и крадат не знаят какво друго да вършат. Иначе не могат да претърпяват. Хората тук небогати ли са? Бедни са. Много небогати! ", споделя Ралф.

Камерите работят деноношно, а фамилията е изгубило доверието си в своите съселяни. Затова странят от всички и живеят изолирано, не приказват с никого, а и нямат предпочитание. Ралф споделя, че понякога поздравява някои от съселяните си, само че множеството даже не му отвръщат. Двамата знаят единствено няколко български думи: Хляб, вода и Благодаря!



Съседите към тях – най-вече англичани и германци, от дълго време са се изселили от България поради голямото отчаяние, което са претърпели в страната ни.

А животът на Ралф и Бернадет става все по-скъп. Сметките не излизат, парите им не стигат за България, а какво остава за Германия.



" Как да пребивавам с 900 евро, в случай, че и най-малкото жилище коства 400-500 евро? И това е единствено наемът! А ми трябват още пари за сметки, храна, кола, застраховки... ", споделя Ралф.



Представяли си животът у нас по напълно друг метод тук. В началото всичко било прелестно – цените били преференциални, а и двамата били покрай морето. Вече, обаче, тук не им харесва, само че няма и връщане обратно към Германия.

Семейството е изрично - не желае да остане и в България. Чувстват се самотни и изолирани. Следващата им дестинация е Унгария.

Не всички чужденци, обаче, са недоволни от престоя си в страната ни. 76-годишната Ана Лекс от Щутгарт желае да обиколи Европа дружно със брачна половинка си на тяхната моторна лодка. Мъжът и, обаче, умира. В момента Ана живее в яхтеното пристанище на Варна. България и лодката са нейната нова татковина.

" Хората тук към момента имат време за приказки. Стоят си и си приказват. В Германия това не може да се случи, всички все бързат! Тук е друго. Пък и вижте какъв брой е красиво – природата, морето... ", споделя Ана Лекс.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР