РАЛЕЙ, Северна Каролина (AP) — Защитници на избирателните права в

...
РАЛЕЙ, Северна Каролина (AP) — Защитници на избирателните права в
Коментари Харесай

Изборните карти в Северна Каролина за 2024 г. са расово предубедени, твърдят защитници в съдебно дело

РАЛЕЙ, Северна Каролина (AP) — Защитници на изборните права в Северна Каролина съдиха във вторник, с цел да анулират всички проекти за пренасочване, начертани от републиканците за изборите през 2024 година, казвайки законодателните водачи нелегално отслабиха електоралното въздействие на чернокожите гласоподаватели.

Главата на NAACP в Северна Каролина, Общата идея и осем чернокожи поданици заведоха дело във федералния съд. Те упрекнаха законодателните водачи на Републиканската партия в съзнателно пренасяне на граничните линии за Общото заседание и Конгресните региони тази есен, тъй че желаните претенденти на чернокожите гласоподаватели да изгубят от претенденти, подкрепени от бели гласоподаватели. В продължение на десетилетия чернокожите поданици преобладаващо избират претендентите на Демократическата партия.

„ Общото заседание се насочи към изборните секции най-вече с чернокожи с хирургическа точност в целия щат при правенето и въвеждането в деяние на проектите за 2023 година, за сметка на...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР