Rakuten Japan Open Tennis Championships, осминафиналНик Кирьос – Камил Майхжак

...
Rakuten Japan Open Tennis Championships, осминафиналНик Кирьос – Камил Майхжак
Коментари Харесай

Кирьос надделя над Майхжак за деветия си четвъртфинал през сезона


Rakuten Japan Open Tennis Championships, осминафинал

Ник Кирьос – Камил Майхжак 3-6, 6-2, 6-2

Ник Кирьос изпита съществени усложнения против Камил Майхжак на осминафинала на ATP 500 шампионата в Токио, само че все пак съумя да си извоюва място в идната фаза. Австралиецът не бе по никакъв начин безапелационен в първия сет, само че след това подвигна доста равнището и ще играе на деветия си четвъртфинал от началото на годината.

Там негов конкурент ще бъде спечелилият от мача сред Тейлър Фриц и Хироки Мория.

Началният удат още веднъж бе главното оръжие в арсенала на австралиеца, който записа 22 аса и завоюва 84% от точките си на първи сервис (36/43), като в това време не направи нито една двойна неточност. Кирьос оползотвори четири от осемте си брейкпойнта (50%), до момента в който Майхжак осъществя една от своите три благоприятни условия за пробив (33%).

Майхжак предприе отбранителен метод, надявайки се на възможни неточности на Кирьос. Този метод на поляка се увенча с триумф, защото експанзията на неговия конкурент му изигра неприятна смешка и това докара до голям брой грешки от страна на финалиста от Уимбълдън. Майхжак осъществя ранен пробив и поведе с 3-0, като по-късно продължи да бъде доста стабилен в отбрана и не разреши на Кирьос да стигне до брейкпойнт, съхранявайки преднината от три гейма за 6-3.

В началото на втората част обаче Кирьос последователно стартира да намира правилния темп. Сервисът му създаваше доста по-сериозни усложнения на Майхжак, като в това време австралиецът на няколко пъти изненада своя опонентн с отлични излизания на мрежата. Световният №20 изигра най-силния си интервал в мача и записа два следващи пробива, изравнявайки резултата в дуела след 6-2.

Доминацията на Кирьос продължи и в заключителния сет и след няколко чудесни форхенд уинъра от учредената линия той съумя относително елементарно да натрупа задатък от 3-0. Майхжак опита да промени развоя на събитията, само че петият подложен не му разреши да мо отнеме контрола върху играта и приключи конфликта с нов пробив за крайното 3-6, 6-2, 6-2 след 81 минути на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР