Раковски. Католиците от цяла България с радост приветстваме папата на

...
Раковски. Католиците от цяла България с радост приветстваме папата на
Коментари Харесай

Монсеньор Георги Йовчев: Католиците от цяла България с радост приветстваме папата на нашата земя, която е земя на вярата

Раковски. Католиците от цяла България с наслада приветстваме папата на нашата земя, която е земя на вярата. Това сподели в поздрава си към папа Франциск Софийско-Пловдивският свещеник монсеньор Георги Йовчев, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “- Пловдив . Той благодари на папа Франциск и от името на децата, които са пристигнали в храма от цялата страна, дружно със своите родители. „ Всички тези деца са извървели един дълъг нравствен път, преди да дойдат тук за първата си среща с Иисус Евхаристия “, сподели още епископът. Той посочи, че по този път те постоянно са били придружавани от своите родители и свещеници, които са ги научили освен за значимостта на великото събитие, което ще преживеят, само че са ги предиздвикали и да схванат, че това значимо събитие ще промени изцяло живота им.
„ Тези наши деца знаят, че тяхното първо причестяване е първо, само че не и само. Те знаят, че пътят на обичта към Иисус и близък не се изминава за един ден, а през целия живот “, сподели още монсеньор Георги Йовчев.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР