Раковски. Кандидатът за член на Европейския парламент (ЕП) от листата

...
Раковски. Кандидатът за член на Европейския парламент (ЕП) от листата
Коментари Харесай

Европейски избори 2019: Кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС Младен Шишков бе гост на фестивала на Белия щъркел в Белозем и на Празника на розата в Карлово

Раковски. Кандидатът за член на Европейския парламент (ЕП) от листата на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили Младен Шишков бе формален посетител на откриването на фестивала на Белия щъркел в Белозем, чието мото тази година е „ Белозем – благоприятни условия за развиване на екологичен туризъм ”. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . Фестивалът се организира от 2005 година, когато немската фондация „ EuroNatur " разгласи Белозем за Европейско село на Белия щъркел. Основната цел на мероприятието е да разпространява концепцията за вероятното хармонично общуване на хората с дивата природа и да притегли повече туристи към този изящен край.
„ Фестивалът на белия щъркел е събитие, което през годините се е вплело в културния календар на селото и на общината. Убеден съм, че ще продължи да съществува години наред, тъй като е едно прелестно събитие, което доста добре сплотява концепцията за грижа за природата и локалните обичаи посредством музиката и танците “, разяснява Младен Шишков.
След формалната част в парка на Белия щъркел звучаха музикални осъществявания на групи от детски градини, учебни заведения и сформира от Белозем, Раковски и още 10 градове и села от област Пловдив.
Младен Шишков бе посетител и на Празника на розата в Карлово. На събитието участваха също министърът на културата Боил Банов и националният
представител ген. Константин Попов. Празникът стартира с розобер в розовите поля край града. От градините той се придвижи на централния площад на Карлово, където гостите на събитието бяха приветствани от Царицата на розите – най-красивата госпожица през годината, определена с конкурс. С венец от рози и обсипвана от дъжд от цветя, тя приветства, карловци и туристите, пристигнали на празника. След това Младен Шишков и останалите посетители имаха опция да изгледат проява на розоварене и да дегустират артикули с роза, в комплекса „ Старинно Карлово “, както и да посетят работилницата за приложно изкуство на площад „ 20-ти юли “.
По-късно денем Младен Шишков посети събирането на структурата на ГЕРБ-Асеновград на язовир „ 40-те извора “. Там поговори с хората за
идните евроизбори и отговори на въпросите им. Шишков акцентира, че единствено безапелационната победа на ГЕРБ на изборите за Европейски парламент на 26-ти ще даде опция европейските фондове да не стопират, по този начин както се случи при ръководството на държавното управление на Орешарски. „ Всеки български жител е почувствал и се е докоснал до новите пътища и автомагистрали, до санираните блокове, до новите паркове и зелени площи, до усъвършенстваните условия на живот и труд и всичко това е с помощта на средствата от Европейските стратегии “, акцентира Младен Шишков. „ Привличането на повече средства към общините през идващия програмен интервал ще помогне за още повече поправки на пътища, ВиК мрежи, учебни заведения и детски заведения, а това ще е допустимо с помощта на рекордния бюджет за България за новия програмен интервал “, разяснява още той и прикани: „ Трябва още веднъж да гласуваме доверие на хората, които знаят по какъв начин се работи в Екологичен потенциал, хората, които могат да оказват помощ за привличането на средства за общините, за тези, които ги е грижа за България, тъй като Европа ни чува, с помощта на тяхната работа, приключи изявлението си Младен Шишков.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР