Ръководството на японския автомобилостроител Нисан (Nissan) е ускорило разработването на

...
Ръководството на японския автомобилостроител Нисан (Nissan) е ускорило разработването на
Коментари Харесай

Нисан ударно мисли план за разделяне с Рено

Ръководството на японския автомобилостроител " Нисан " (Nissan) е ускорило създаването на проект за делене с френската Рено (Renault) на фона на абсурда с някогашния началник на алианса Карлос Гон, който е обвинен в Япония за данъчни измами, само че наруши гаранцията си и изискванията на домашния арест и избяга в Ливан.

Планът включва цялостно делене на фирмите в техническата и индустриална сфера, както и промени в ръководството на " Нисан ", написа " Файненшъл таймс " в понеделник, базирайки се на свои източници. Според тях повода не е бягството на Гон в Ливан, въпреки то е засилило напрежението сред членовете на обединяването, което към този момент е съществувало.

Според финансово издание японската компания работи и върху усилване на проектите за деяние при изключителни обстановки при възможен сходен сюжет.

" Файненшъл таймс " обаче означи, че е доста мъчно да се види по какъв начин тези проекти за делене на съществуващия от 20 години авто алианс могат да работят на процедура. И двете компании са толкоз преплетени, че анулацията на техния съюз може да се окаже на процедура невероятно. Френската " Рено " държи 43% от пакета акции в японската " Нисан ".

Макар и непотвърдена, новината за възможното раздробяване на автомобилния алианс докара до мощен спад акциите на " Нисан Мотор Ко. " с 1.87% на борсата в Токио и до поевтиняване на акциите на " Рено " с 2.55% на борсата в Париж.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР