Ръководството на японския автомобилостроител Нисан (Nissan) е ускорило разработването на

...
Ръководството на японския автомобилостроител Нисан (Nissan) е ускорило разработването на
Коментари Харесай

"Нисан" подготвя план за разделяне с "Рено", пише "Файненшъл таймс"

Ръководството на японския автомобилостроител " Нисан " (Nissan) е ускорило създаването на проект за делене с френската " Рено " (Renault) на фона на абсурда с някогашния началник на алианса Карлос Гон, оповестява " Файненшъл таймс ", базирайки се на източници.

Планът включва цялостно делене на фирмите в техническата и индустриална сфера, както и промени в ръководството на Нисан. Според източниците повода не е бягството на Гон в Ливан, въпреки то е засилило напрежението сред членовете на обединяването, което към този момент е съществувало.

Пълно преустановяване на връзките в алианса " Рено-Нисан-Мицубиши " (Renault-Nissan-Mitubishi) ще принуди членовете му да търсят нови сътрудници, с цел да могат дейно да се конкурират с другите обединявания в бранша като " Пе Ес А - Фиат Крайслер " (PSA-Fiat Chrysler) и взаимното произвеждане на " Фолксваген " (Volkswagen) и " Форд " (Ford), отбелязва изданието.

Гон, който има френско, бразилско и ливанско поданство, бе задържан от токийската прокуратура на 19 ноември 2019 година, напомня ТАСС. Според проверяващите той не е заявил по надлежния метод хонорари от 9 милиарда йени (над 80 млн. долара), получавани за активността му като ръководител на съвета на шефовете на Нисан сред 2010 година и 2018 година.

През април предходната година предприемачът бе освободен от пандиза и подложен под домакински арест след внасяне на гаранция. Съдебният развой против Гон трябваше да стартира напролет на тази година. В края на 2019 година обаче Гон избяга от Япония в Ливан. На конференция в Бейрут предходната седмица той упрекна японски длъжностни лица и управлението на " Нисан " в скрит план против него. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР