Ръководството на второто по големина летище в Лондон – „Гетуик”,

...
Ръководството на второто по големина летище в Лондон – „Гетуик”,
Коментари Харесай

Роботи ще паркират колите на летище в Лондон

Ръководството на второто по величина летище в Лондон – „ Гетуик”, стартира забавен опит. Паркирането на коли, които ще престоят по-дълго време на аерогарата, ще бъде поверено на роботи. Това ще удвои броя на паркоместата в комплекса.


Машините за паркиране са основани от компанията Stanley Robotics. Те се състоян от преносима платформа, която може да се подвига и спуска, и от кабина за ръководство с блок сензори и сендори. Преместването на колите ще става точно благодарение на платформата – роботът повдига автомобила и се насочва към свободно място за паркиране, където го оставя.
За да стане допустима цялата процедура, притежателят на колата би трябвало да я остави на един от осемте слота, откъдето тя ще бъде взета. Роботите ще получават информация за полета на всеки притежател на паркиран към този момент автомобил. И по този начин ще могат да му го доставят назад, откакто той кацне и премине през нужните инспекции.


Експериментът на „ Гетуик” ще продължи 3 месеца, като управлението на летището има вяра, че с тяхна помощ ще успее да усили местата за паркиране от 170 сета до 280, защото машините ще могат да правят процедурата доста по-прецизно. И по този начин на паркинга ще остава по-малко място сред колите.

Тестовете на програмата ще стартират в края на лятото, като опитът ще бъде изцяло безвъзмезден. Ако нещата минат без проблеми, системата ще бъде въведена за непрекъснато и надлежно клиенти ще би трябвало да заплащат за нейното потребление.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР