Ръководството на Витоша Бистрица се оплака от санкцията за наставника

...
Ръководството на Витоша Бистрица се оплака от санкцията за наставника
Коментари Харесай

Витоша Бистрица се оплака от санкцията за Коце Ангелов

Ръководството на Витоша Бистрица се оплака от глобата за наставника си Костадин Ангелов. Специалистът беше изпъден по време на мача със Славия и след това Дисциплинарната комисия го глоби за един дуел и му наложи финансова глоба. Според новаците, това е прекомерно тежко наказване.

"От началото на сезона управлението на Витоша Бистрица нито един път не си е разрешило да разяснява съдийството в Първа професионална лига. Няма да го направи и в този момент. Вярваме, че никой не е застрахован от неточности – нито ние, футболисти и треньори, нито реферите на дуелите от елита. "

"И едните, и другите бъркат, тъй като са хора. Поради тази причина и в този момент няма да навлизаме в елементи и няма да разнищваме съдийството на мача от десетия кръг сред Витоша Бистрица и Славия, в който старши треньорът Костадин Ангелов бе изпъден от скамейката поради "обида на длъжностно лице ". "

"Oгорчени сме не от решението наставникът да бъде пратен на трибуните на мига, в който за първи път в срещата обществено изрази противоречие с отсъждането на съдията, а от последвалата тежка глоба – възбрана за извършване на функционалности като треньор за една среща и санкция в размер на 2000 лв.. "

"Осъзнаваме, че Дисциплинарната комисия се осланя на член 34, алинея 1, т.2 от Дисциплинарния устав за сезон 2017/2018, само че все пак наказването е извънредно съществено във финансов аспект. "

"До момента държанието на старши треньора Костадин Ангелов е било, и гаранция – ще продължава да бъде, пример за държание. Този етикет не го слагаме ние, а огромна част от съдиите, управлявали мачове на Витоша в Първа и Втора лига последните две години. "

"Разбираме, че дребните клубове понасят тежките удари, тъй като се явяват безгласна нота. Разбираме, че на гърба на скромните тимове съдии, делегати и Дисциплинарна комисия упражняват силата на закона. "

"Макар да не сме в положение нито да апелираме, нито да предприемем каквито и да е дейности по отношение на решението на ДК, желаеме да се знае, че все пак не сме съгласни с нейните дейности. "

"Витоша Бистрица ще заплати наложената на Костадин Ангелов санкция, само че е обидно и демотивиращо за клуб, който се пробва да развива школата си, влага в базата си и дава късмет за развиване на млади български футболисти, двама от които са юношески национали на България, да заплати глоба, която покрива разноските месеци напред за един от детските набори в ДЮШ ", написаха от клуба в позицията си.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР