Ръководството на Висшата сформира екип от бивши и настоящи футболисти,

...
Ръководството на Висшата сформира екип от бивши и настоящи футболисти,
Коментари Харесай

Висшата лига с нова офанзива срещу расизма

Ръководството на Висшата образува екип от някогашни и сегашни футболисти, с които има намерение да се бори против расизма по стадионите. Темата е изключително настояща в последно време. През последните няколко месеца британски футболисти бяха обект на расизъм по време на мачове в шампионата, както и в срещи от европейските квалификации.
УЕФА взема решение за наказването на България на 28 октомври Очаква се глобата да е сериозна
Най-пресният образец е от преди няколко дни в София, когато мачът на стадион " Васил Левски " сред националните тимове на България и Англия бе преустановяван на два пъти поради расистки викания на българските почитатели против играчите на Гарет Саутгейт.
Англия унизи България, макар расистките викания (ГАЛЕРИЯ) Расизъм и нацистки поздрави белязаха мача
Затова Висшата лига сътвори така наречен консултативна група от представители на BAME (black, asian, and minority ethnic) – тъмнокожи, азиатци и етнически малцинства.

В тази група дружно с мениджъра на " Донкастър Роувърс " се включват играчите Дарън Мур, Уес Морган, Рахим Стърлинг, Тами Ейбрахам, Трент Алекзандър-Арнолд, Хюн Мин Сон, Теему Пуки, Джордан Пикфорд, Калъм Уилсън и други

Те ще дават препоръки на футболните управляващи, а също по този начин ще се снимат в рекламни клипове в границите на акцията No Room For Racism (Няма място за расизъм).

Първият клип бе пуснат преди няколко часа, а участниците в него приканват всеки, който стане очевидец на расизъм, да рапортува на съотвените органи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР