Ръководството на управляващата в Румъния Социалдемократическа партии (СДП) реши да

...
Ръководството на управляващата в Румъния Социалдемократическа партии (СДП) реши да
Коментари Харесай

Управляващата партия в Румъния подкрепи осъдения си лидер


Ръководството на ръководещата в Румъния Социалдемократическа партии (СДП) реши да изрази поддръжката си за партийния водач Ливиу Драгня да остане на двата заемани от него поста – ръководител на СДП и ръководител на Камарата на депутатите, долната камара на Народното събрание. Решението бе взето на съвещание на Националния изпълнителен комитет, заяви БГНЕС.

Заседанието бе свикано за разискване на ситуацията в партията, откакто в четвъртък

Висшият касационен съд осъди на първа инстанция Драгня на 3,5 години затвор за корист със служебното си състояние по дело за фиктивни работни места. Така Драгня няма да спре политическата си активност след присъдата, както изисква опозицията.

В документа от съвещанието на управлението се споделя, че Драгня е „ политически поръчител за осъществяването на държавната стратегия и основен фактор за стабилността на държавното управление и парламентарното болшинство ". Партийното управление поддържа и държавното управление на Виорика Данчила за реализацията на " всички законни и конституционни ограничения по завършването и ускоряването на процедурите, с цел да бъдат признати поправките към законите, регулиращи сферата на правораздаването и наказателните кодекси ".

" Моето решение е твърдо: оставам отпред на СДП, с цел да доведа до дъно всички тези неща”, е декларирал Драгня след съвещанието. Вотът на съмнение няма да мине, освен това, взех решение ние да бъдем доста по-твърди и радикални във всичко, което би трябвало да създадем. Не се опасявам нито от Йоханис (президента), нито от Хелвиг (директора на румънския ДАНС).
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР