Ръководството на управляващата коалиция няма яснота как и по какъв

...
Ръководството на управляващата коалиция няма яснота как и по какъв
Коментари Харесай

ДПС към Петков: Не му е ясно какво е енергетика, искаме изслушване на Асен Василев

Ръководството на ръководещата коалиция няма изясненост по какъв начин и по какъв метод и дали да бъдат построени базовите мощности на България, съобщи Рамадан Аталай
„ На Кирил Петков не му е ясно какво е енергетика “, разяснява Рамадан Аталай от Движение за права и свободи във връзка думите на премиера за нуклеарната политика на държавното управление.

Според него министър председателят не е наясно и по какъв начин да се оправи с енергийната рецесия. Той съобщи кардиналната позиция на Движение за права и свободи срещу нуклеарната енергетика.

“Това, което се случва сега, е нещото, което българската общност очакваше да се случи рано или късно. А то е, че управлението на ръководещата коалиция няма изясненост по какъв начин и по какъв метод и дали да бъдат построени базовите мощности на България. В съглашението, в което е записано, че ще създадат разбор и ще преценяват по какъв начин и по какъв метод ще бъдат издигнати базовите мощности “, добави депутатът.

От Движение за права и свободи желаеха чуване на вицепремиера Асен Василев и цялостна информация за плановете в бранш „ Енергетика”. Аталай изрази убеденост, че „ Белене " няма да се строи: „ Убеден съм, че поради всичко, което се случва с въглищните в Маришкия басейн, тряба да се отиде при тези хора и да им се изясни, че няма да останат без работа. Не съм уверен, че ще могат ръководещите да създадат цялостната визия за развиването на енергетиката. "

„ Представяте ли си две противоположни политически обединения - ДСБ и " Да, България " са срещу нуклеарната сила и то очебийно срещу, от другата страна са Българска социалистическа партия, които от самото начало от 1981 година до момента се пробват да построят АЕЦ " Белене ". По средата си представям Кирил Петков, който към момента не му е ясно какво е енергетика и по какъв начин може да се излезе от цялостната рецесия с силата в света ", сподели още депутатът на Движение за права и свободи.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР