Ръководството на УМБАЛ-Бургас иска осигуряването на постоянен полицейски пост пред

...
Ръководството на УМБАЛ-Бургас иска осигуряването на постоянен полицейски пост пред
Коментари Харесай

От УМБАЛ-Бургас иска осигуряването на полицейски пост пред Спешното отделение

Ръководството на УМБАЛ-Бургас желае обезпечаването на непрекъснат полицейски пост пред Спешното поделение. Причина са зачестилите случаи на експанзия и набези от страна на пациенти и техни близки над медиците в болничното заведение. Това оповестиха от пресслужбата на УМБАЛ-Бургас.

От там споделиха, че лекарите работят под непрекъснато напрежение и боязън за живота и здравето си, като единствено за последния уикенд лекари са алармирали полицията за помощ няколко пъти.

В един от случаите екскурзиант от непозната страна, постъпил в Спешното поделение с пострадвания на главата, е налетял на пердах на медицинския екип, до момента в който правил опити да прегледа и промие раната. Чужденецът е съборил с ритник една от санитарките, която получила съществени контузии. Същата вечер родственици на различен пациент блъскали по вратите на Спешното поделение и заплашвали лекарите, което още веднъж наложило да бъде извикана полиция, сподели Юлия Андреева от пресслужбата на болничното заведение.

Припомняме най-жестоките набези над лекари у нас

Агресивните прояви в болничното заведение зачестиха, което тормози сътрудниците, които са на ръба на физическото безсилие. Ако те си тръгнат, Бургас ще остане без незабавни медици и без незабавно поделение. Основните прояви са през нощта, денем обстановката е друга. Ще се усещаме по-спокойни и ще бъдем признателни, в случай че полицията успее да обезпечи един непрекъснат пост пред отделението нощем, съобщи началникът му доктор Здравка Инджова.

Ръководството на болничното заведение ще изпрати публично искане до полицията в града, в което ще упорства за засилена защита пред лечебното заведение, осведоми доктор Инджова.

Тя уточни, че през летните месеци Спешното поделение е доста натоварено, а през кабинетите минават по 120 души дневно, главно потърпевши при произшествия, битови и други произшествия.

Главната причина за недоволството на пациентите е чакането, само че всички би трябвало да са наясно, че спешността се дефинира по медицински критерии - а точно - директна заплаха за живота или загуба на орган. Едва по-късно се преглеждат пациенти, чието положение не изисква незабавна интервенция, изясни доктор Инджова.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР