Ръководството на Украйна се стреми да обърне хода на военния

...
Ръководството на Украйна се стреми да обърне хода на военния
Коментари Харесай

Киев: Трябва да обърнем хода на войната до зимата

Ръководството на Украйна се стреми да обърне хода на военния спор с Русия до зимата. Това разгласи Андрий Ермак, началник на канцеларията на украинския президент, оповестява ТАСС.

" Изключително значимо е да не позволим на руснаците да протакат войната с нас до идната зима. Президентът (на Украйна Володимир Зеленски) е сериозен и е подготвен да направи всичко допустимо, тъй че да освободим нашите територии допустимо най-скоро ", написа Ермак в " Телеграм ".

" Много зависи от това по какъв начин са подготвени нашите бойци. Ние ще обърнем хода на тази война. Скоро ще има доста изненади ", даде обещание той.

Американският институт за проучване на войната (ISW) в прегледа на последното развиване на военния спор регистрира, че Русия не реализира военните си упоритости в Украйна.

В същото време обаче съветският външен министър Сергей Лавров разгласи през вчерашния ден, че географските цели на " специфичната военна интервенция " на Москва в Украйна към този момент не се лимитират единствено до региона на Източен Донбас, а включват редица други територии, само че не ги уточни поименно.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР