Ръководството на ЦСКА-София се обърна със специална декларация към своите

...
Ръководството на ЦСКА-София се обърна със специална декларация към своите
Коментари Харесай

На Армията ще издават наръчник за скандирания, ще пазят крахката психиката на реферите и техните роднини

Ръководството на ЦСКА-София се обърна със специфична декларация към своите последователи, с която иронично ги прикани да съблюдават разпоредбите, наложени от Българския футболен съюз. Насмешливият той най-силно проличава в заканата на “червените” шефове да издадат пособие и справочник на разрешените за скандиране думи, изречения и апели, с които няма да се наранява нежната душeвност на съдиите и техните родственици и няма да се стига до нови неверни отсъждания против тях.

Предлагаме ви цялото послание на управлението

Армейци,

със свое решение Комисията за нравственос и феърплей към Българския футболен съюз си е сложила амбициозната задача да наложи приемливост, другарска атмосфера и спортсментство по футболните терени в България. В това няма нищо неприятно и ние адмирираме всяка самодейност, която ще способства за развиването на българския футбол. За задачата Комисията е решила да се глобяват по друг метод, в това число и посредством Министерство на вътрешните работи, потреблението на нецензурни викания и потреблението на плакати и вулгаризми.

Според нас обаче по този начин се нарушават скъпи и изконни правила на демокрацията, а точно всеки да има право да изкаже своето мнение. Тези наказания могат да имат много неприятни последици за клуба, само че съгласно нас нещата стартират да наподобяват на самобитен диктат от позицията на силата и ограничение правото на почитателите на свободно мислене.

Затова призоваваме всички последователи отсега нататък да не наскърбяват и псуват БФС, Левски и останалите противници на ЦСКА, а с доста по-позитивен и другарски звук да изричат мнението си за тях. В случай на несправедливи решения на реферите, които ощетяват тима ни, ви съветваме да бъдете учтиви към тях, да не нагрубявате тяхната нежна душeвност и родственици, с цел да не се стига до нови неверни отсъждания против нас.

Не обиждайте никого, какъвто и да е резултатът. Не използвайте вулгаризми, а се придържайте към вярното потребление на хубавия български литературен език. Благодарим ви за разбирането! Вярваме, че ще спазвате нашите препоръки!

А ние като клуб ще предприемем самодейност за издаването на пособие и справочник на разрешените за скандиране думи, изречения и апели!

От управлението
Първа лига 10 кръг, петък 22 септември  ЦСКА-София 3:0краен резулат  Дунав
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР