Ръководството на ЦСКА изрази недоумение, след като разбра, че столичното

...
Ръководството на ЦСКА изрази недоумение, след като разбра, че столичното
Коментари Харесай

ЦСКА определи решението да играе мача с ЦСКА 1948 в Бистрица като грешно

Ръководството на ЦСКА изрази неразбиране, откакто разбра, че столичното дерби против ЦСКА 1948 ще се играе на стадион " Витоша " в Бистрица.

По-рано през днешния ден управлението на ЦСКА 1948 заяви, че, като решението се дължи след среща сред среща сред представители на Столична дирекция на вътрешните работи и двата отбора.

От ЦСКА разкриха, че на въпросната среща не е участвал представител на Българския футболен съюз (БФС). " Армейците " припомниха, че в сряда, 8 март,, в което изрази опасенията си мачът да се организира на стадион " Витоша ".

Ето и мнението на клуба, оповестено на клубния уебсайт:

БФС не промени решението си мачът ни на 12.03. да се организира в Бистрица. Изразяваме недоумението си от тази твърда позиция, поради следните фактори:

1. Официалното мнение на Столична дирекция на вътрешните работи и ГДНП е, че дуелът е рисков с заплаха от ексцесии. В публично писмо, входирано във футболната централа, полицията дава мнение срещата да не се организира в Бистрица от опасения, че не могат да се подсигуряват редът и сигурността на посетителите и жителите на региона.

2. Кметът на Бистрица – господин Самуил Попов, с публично писмо, входирано до БФС, също показва своите терзания и смята провеждането на мача за „ извънредно рисковано за публичния ред и сигурност “, а стадиона дефинира като несъответствуващ.

Бихме желали да осведомяваме и за следното:

1. Представител на БФС на вчерашната публична среща сред ЦСКА, клуба хазаин и полицията не участва, което намираме за извънредно безконтролно.

2. Единственият мотив, който получихме в отбрана на взаимното решение на футболната централа и клуба хазаин, беше „ опазване на спортния феърплей “. Като образци бяха изтъкнати извършените срещи с „ Левски “ и „ Лудогорец “ в Бистрица. Тези съпоставения намираме за неуместно опрощение. Нашите многохилядни почитатели одобряват персонално съществуването на клуб, основан за да пречи, предизвика и краде историята на ЦСКА, по тази причина и отношението към отбора от Бистрица се показва доста по-бурно и буйно. Това от своя страна повишава риска по време на мачове сред двата тима. И до момента в който на ст. „ Българска войска “ изискванията разрешават провеждането на мача заради размера, сигурността и най-много неналичието на гостуваща агитка, то на дребния стадион в Бистрица всички предпоставки за ексцесии са налице.

3. Клубът от Бистрица дава 250 билета за почитателите на ЦСКА на цена от 30 лева Пропуски за останалата част на стадиона няма да бъдат пускани в свободна продажба, а ще се купуват против даване на персонална карта от офисите на клуба. Определяме това решение като иноваторско, поради това, че надали има различен клуб в света, който да не продава билети на почитатели, които не познава персонално. Но това пък е единственото, което можем да си разбираем в цялата тази нелогична обстановка.

За край – ЦСКА Е САМО ЕДИН!

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР