Ръководството на ЦСКА 1948 пусна официална декларация, с която се

...
Ръководството на ЦСКА 1948 пусна официална декларация, с която се
Коментари Харесай

ЦСКА 1948 с молба към медиите, напомниха, че журналистите носят отговорност пред обществото

Ръководството на ЦСКА 1948 пусна публична декларация, с която се обръща към медиите да отразяват обективно събитията и да не употребяват историята на ЦСКА във връзка с други футболни клубове. " Червените " желаеха от медиите да назовават ЦСКА-София с цялостното му име, защото съгласно формалните документи този тим е Литекс с ново име.

Публикуваме декларацията без редакторска интервенция:

Уважаеми публицисти,

Събитията от последните седмици, свързани с присъединяване на българските тимове в шампионатите на УЕФА, ни дават мотив за следващ път да напомним, че ПФК ЦСКА АД бе разгласен в неплатежоспособност. Молим Ви, придържайте се към обективната истина и не използвайте историята на ЦСКА във връзка с други футболни клубове.

Футболните ентусиасти могат да употребяват всевъзможни имена и прилагателни. Но вие, публицистите, носите голяма отговорност – както пред обществото, по този начин и пред личните си професионални стандарти. Неслучайно ви назоваваме представители на „ четвъртата власт “. Ваш дълг и предопределение е да информирате добросъвестно българските жители. И да не участвате в акции по дезинформация, даже това да се случва несъзнателно.

Група „ отличници на прехода “ пробват посредством експанзия и надменно държание да наложат интереса си, съгласно който ПФК „ ЦСКА-София “ АД е правоприемник на ЦСКА. Абсурдът на това изказване е, че „ ЦСКА-София “ е законен приемник на Литекс (Ловеч). И доказателствата за това са необорими. Те се намират както в Търговския указател (ТР) на България, по този начин и в публично споделени позиции от страна на Български футболен съюз (БФС) и на УЕФА – формалните органи, ръководещи футболната игра у нас и в Европа.

Според БФС „ ЦСКА-София “ е приемник на Литекс (Ловеч), а не на ЦСКА. Това бе доказано персонално от президента Борислав Михайлов. Според УЕФА пък ЦСКА-София е напълно нов клуб. Той е зародил, откакто Литекс (Ловеч) е трансформирал името, адресната регистрация и цвета на екипите си. На 19 юни 2017 УЕФА не позволи преименуваният и преоблечен „ Литекс” до присъединяване в шампионата „ Лига Европа “, тъй като одобри, че е нарушено „ правилото за трите години “ участие на нов клуб в съответната национална федерация.

За разлика от играещия в ППЛ правоприемник на „ Литекс”, ЦСКА 1948 е аматьорски футболен клуб. Собственик на 100% от клуба сме ние, част от последователите на ЦСКА, отказали да одобряват схемата с „ Литекс”. Именно тъй като сме армейци, ние не твърдим, че ЦСКА 1948 е правоприемник на ЦСКА. Напротив - настояваме, че това е нов клуб, чиято задача е да запази непримиримия армейски дух и достойнството на цесекарската общественост. ЦСКА 1948 желае да бъде приемник на ЦСКА. Но ние имаме вяра, че това е допустимо само и единствено в границите на закона. Затова започнахме присъединяване от най-ниското ходило в българския футбол и ще извървим почтено противоположния път към върха, без да прескачаме равнища и да се сливаме с други клубове.

Уважението към разпоредбите ни задължава да пожелаеме и от Вас, представителите на медиите, да наричате ЦСКА-София с цялостното му име. Не е редно българските жители да бъдат подвеждани, че правоприемникът на „ Литекс” (Ловеч) има нещо общо с ЦСКА. Това изказване просто не дава отговор на обективната истина и не е подкрепено с никакви обстоятелства.

В допълнение бихме желали да напомним, че „ Литекс” (Ловеч) има четири шампионски трофеи. През сезон 2017-2018 ЦСКА-София като приемник на „ Литекс” ще може да се бори за пета купа. И то в случай, че първите четири бъдат зачетени от БФС и УЕФА. Същото важи и за конфликтите на някогашния „ Литекс” с ПФК „ Левски”. Статистиката не лъже – ловчанлии имат 11 победи, 14 мача са приключили наедно, а в 19 случая са спечелили сините от София. Към тези данни би трябвало да прибавим и статистиката от миналия сезон – едно тъждество, една загуба и две победи за ЦСКА-София. Абсолютно неприемливо е медиите да назовават този футболен конфликт „ постоянно дерби “, защото това е наложеното изложение на мачове сред ЦСКА и „ Левски”, а не сред „ Литекс” и тима от столичния квартал „ Подуяне”.

Благодарим авансово за отделеното внимание. Вярваме, че почитание се печели с почтено и обективно отношение. Опитваме да постановяваме такова в обществената си връзка. И чакаме от медиите да бъдат справедливи и почтени със своите клиенти, жителите на България. Защото истината и обстоятелствата имат значение.
Каква е предисторията?
През лятото на 2016 година група заможни предприемачи направи комплицирана юридическа скица, посредством която Литекс (Ловеч) бе добит от Чавдар (Етрополе) и преименуван на ПФК „ ЦСКА-София “ АД. Този нов клуб бе регистриран в София, а цветът на екипите му бе изменен от оранжев на червен. Благодарение на професионалния лиценз на Литекс (Ловеч) – документ, публикуван от БФС, който не може да се преотстъпва или продава – преименуваният клуб закупи право за присъединяване в Първа професионална лига (ППЛ) през сезон 2016-2017. Собствениците на този нов футболен план, употребяват цялостен боеприпас от „ хибридна “ агитация, с цел да втълпят на българската общност, че това е ЦСКА. Какви са главните им доводи? Клубът играе домакинските си мачове на стадион „ Българска войска “, облечен е с червени екипи и носи на гърдите си емблемата на ЦСКА. Всъщност, емблемата се употребява в нарушаване на закона още от лятото на 2016 година Скандален е и въпросът с базите – използването им е регламентирано посредством съглашение сред ЦСКА-София и Министерство на младежта и спорта (ММС). И двете страни отхвърлят да разгласяват изискванията на съглашението, заради което ЦСКА 1948 води правосъдно дело по ЗДОИ. Факт е, че парцелите в Борисовата градина и Панчарево са обществена държавна благосъстоятелност и отдаването им изисква осъществяване на открита тръжна процедура. Такава не е извършена досега.

С почитание,

Ръководство на ЦСКА 1948
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР