Ръководството на ЦСКА 1948 официално обяви трансфера на Александър Колев.

...
Ръководството на ЦСКА 1948 официално обяви трансфера на Александър Колев.
Коментари Харесай

Официално: ЦСКА 1948 обяви трансфер на опитен нападател

Ръководството на ЦСКА 1948 публично разгласи прехвърлянето на Александър Колев. Централният нападател ще се причисли към състава на Николай Киров за подготвителния лагер на отбора в Турция.

Ето какво написаха от клуба в формалния си уебсайт:

29-годишното острие подписа контракта си с „ армейците “ в клубния офис и ще се причисли към състава, воден от старши треньора Николай Киров, за подготвителния лагер в Турция, който ще се организира от 22 януари до 6 февруари.

Колев беше безапелационен, че ЦСКА е подобаващото място за неговото развиване и показва упоритост за голове и победи с „ алената “ фланелка!

През есенния полусезон нападателят с впечатляващи физически данни и растеж от 191 см игра за полския Стал Миелец, като записа 7 участия в елита на Полша (Екстракласа) и означи 1 гол. През миналата акция пък стрелецът има 15 мача за някогашния си отбор и 2 попадения.

В кариерата си стрелецът е получавал повиквателни за националния тим на България и младежкия състав на „ лъвовете “. Колев има стабилен опит зад граница на сметката си. С екипа на казахстанския Кайсар е играл и в предварителните кръгове на Лига Европа.

В чужбина е защитавал цветовете още на полските Раков (Ченстохова), Арка Гдиня, Сандеция (Нови Сонч) и белгийските Геел и Десел Спорт, където прави първите си стъпки в мъжкия футбол. В България пък е играл за Ботев (Пловдив) и Берое, с който също има дуели от предварителните кръгове на Лига Европа.

С Арка Гдиня е притежател на Суперкупата на Полша през 2018 година Също по този начин е и сребърен медалист от Суперкупата на България с Ботев (Пловдив) през 2014 година и от Суперкупата на Казахстан с Кайсар през 2020 година Най-силните си сезони изиграва със Сандеция (Нови Сонч) през 2017/18, със Стал Миелец през 2016/17 и с Геел през 2013/14 с по надлежно 7 гола във всеки един от тях.

В началото на 2021 година Колев се изправи против ЦСКА със екипа на Стал Миелец в другарски мач в Алания, извоюван от полския отбор с 2:1. На 27 януари, към този момент като футболист на „ армейците “, той ще може да излезе против някогашния си тим в нова контрола в Алания, част от идния подготвителен лагер на „ алените “ в Турция.

Клубът приветства новото си попълнение с пожелания за здраве, триумфи и доста попадения!

Добре пристигнал в ЦСКА!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР