Ръководството на транспортна компания Хебър Бус“ АД напомня на родителите,

...
Ръководството на транспортна компания Хебър Бус“ АД напомня на родителите,
Коментари Харесай

Започна подмяната на безплатните карти на децата до 7 години

Ръководството на транспортна компания „ Хебър Бус “ АД припомня на родителите, че до края на месец януари би трябвало да подменят картите за гратис пътешестване на децата си до 7 години. Припомняме, че в осъществяване на Наредба на МТИТС, призната с Постановление на Министерски съвет № 163 от 29.06.2015 година, годишно сдружението издава на децата до 7 години карти за гратис пътешестване в публичния превоз. 

Независимо къде са издадени, картите за гратис пътешестване на децата до 7 години важат за вътрешноградския автобусен, тролейбусен, трамваен превоз в цялата страна, в това число метрополитена, като се изключи профилираните и инцидентните транспорти. Картите са годни една календарна година, а в годината, в която детето навършва 7 години – до рождения му ден. 

Важно е да се знае, че неналичието на такава карта задължава превозвача да таксува детето с цената на билета за транспорт, предвид на неговата застраховка! 

Съгласно настоящата нормативна уредба, картите се издават при показано копие от акт за раждане и документ за идентичност на родителя/настойника, удостоверяващи възрастта на детето и непрекъснатия или сегашния адрес на родителя/настойника. Картите се издават в Бюрото за абонаментни карти на улица „ Екзарх Йосиф “ (на спирката пред Младежки дом Пазарджик). 

И тази година транспортна компания „ Хебър Бус “ АД със съдействието на Община Пазарджик ще сътвори организация, с цел да бъде в помощ на младите родители. С оглед натовареността на работното всекидневие на фамилиите и за подпомагането им, представители на транспортната компания ще дават на място в детските градини полагащите се на децата транспортни документи.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР